Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Чопі урочисто почали будівництво нового водозабору

У Чопі урочисто почали будівництво нового водозабору

18 жовтня у міському парку Чопа провели закладання капсули у фундамент майбутнього водозабору з очищення води з підземних свердловин, на якому були присутні голова Закарпатської державної адміністрації Геннадій Москаль, очільник Чопа Валерій Самардак, секретар міської ради Михайло Чолавин, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ігор Гіжан, почесний громадянин Чопа Володимир Сулима, військовий капелан отець Сергій, представники військових частин, залізниці, преси, мешканці міста.

ВІДЕО ДНЯ

Захід відкрив міський голова Валерій Самардак, який процитував текст, котрий був закладений у капсулу: "У цей день 18 жовтня 2017 року відбувається значна подія в житті мешканців міста Чоп – розпочинається будівництво насосно-фільтрувальної станції міського водозабору на підземних свердловинах.

Багато років проблема постачання чистої води у місті була невирішена. Зусиллями Чопської міської ради, активної участі мешканців міста, за підтримки керівництва Закарпатської області, стало можливим розпочати будівництво, яке дасть надію мешканцям Чопа та в подальшому навколишніх сіл отримати в свої оселях чисту питну воду.

Реклама

Ця капсула стане символом наполегливості, послідовності та плідної праці багатьох поколінь керівників, працівників та простих мешканців, які приклали свої зусилля для реалізації цього проекту".

"Питання води — це головний біль жителів Чопа. І ця проблема завжди була на контролі обласної державної адміністрації, і спільними зусиллями ми її вирішимо. Люди хочуть отримувати чисту джерельну воду, а не  брудну з каламутних річок.

Реклама

Увесь проект коштує 20 мільйонів гривень. Цього року міська рада і ми разом із Фондом регіонального розвитку виділили понад 6 мільйонів, які повинні бути освоєні до кінця року. Так, аби вже на початку наступного року люди змогли прийти й набрати собі води", – зауважив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

З молитвою на вдале будівництво виступив військовий капелан отець Сергій, який освятив землю на місці майбутнього будівництва. Опісля цього голова ОДА заклав капсулу у фундамент водозабору.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно