Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Укрзалізниці" пропонують відкрити нове залізничне сполучення "Рахів – Одеса – Рахів"

"Укрзалізниці" пропонують відкрити нове залізничне сполучення "Рахів – Одеса – Рахів"

На розгляд депутатів облради вноситься проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної  ради щодо необхідності відкриття залізничного сполучення за напрямком  Рахів – Одеса – Рахів».

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

Зважаючи на численні звернення громадськості, пропонується звернутися до публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» щодо необхідності відкриття сполучення за напрямком Рахів – Одеса – Рахів  з метою забезпечення більш якісного надання послуг мешканцям та гостям Закарпатської області.

Реклама

У документі зазначається, що «депутати Закарпатської обласної ради висловлюють вдячність ПАТ «Українська залізниця» за оперативне реагування в забезпеченні надання послуг мешканцям та гостям області при збільшенні пасажиропотоку у передсвяткові та святкові дні, суттєве збільшення поїздів у напрямку   до м. Києва, відкриття  залізничного сполучення між містами Київ та Рахів тощо.

Населені пункти Рахівщини мають надзвичайно потужний рекреаційний потенціал та унікальні для України природньо-кліматичні умови: на їх території зосереджена велика кількість готельно-туристичних комплексів, у тому числі гірськолижних, баз відпочинку, сільських садиб, послугами яких користуються тисячі туристів з усіх областей України та зарубіжжя. Разом із тим, моніторинг туристичних потоків до Закарпатської області, проведений у 2016 році у рамках дослідження управлінням туризму і курортів облдержадміністрації,засвідчив, що одеський напрямок для Закарпатської області є перспективним, оскільки одесити входять в трійку найчастіших гостей нашої області.

Реклама

Відкриття залізничного сполучення Рахів – Одеса та  його зворотного напрямку позитивно вплине на організацію перевезень пасажирів, розвиток туристичної інфраструктури області, створить додаткові зручності для мешканців і туристів, дозволить суттєво розвантажити рух у напрямку столиці, оскільки туристи з півдня України приїздять в область в основному з пересадками в Києві.

Враховуючи соціально-економічний та туристичний аспект цієї проблеми, пропонуємо вирішити питання про відкриття нового залізничного сполучення за напрямком Рахів – Одеса – Рахів, що сприятиме підвищенню туристичної привабливості Закарпаття та поліпшенню економічної ситуації у гірській місцевості», йдеться в документі.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно