Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як закарпатець 68 разів вмирав і повертався до нового життя

Як закарпатець 68 разів вмирав і повертався до нового життя
Пан Юрій Федака, житель села Кальник Мукачівського району. На усе Закарпаття чоловік став відомим завдяки своїй тривалій боротьбі за життя, про яку можна писати сценарій гостросюжетного драматичного фільму.

Наш край багатий на різних відомих людей. Однак серед нас є люди, які стикались з незвичними, інколи фантастичними обставинами життя, про які лише можна уявити у кіно.

ВІДЕО ДНЯ

Знайомтесь – пан Юрій Федака, житель села Кальник Мукачівського району. Звичайний чоловік, який довгий час пропрацював водієм у Закарпатському обласному управлінні внутрішніх справ. Він пригадує не одного керівника обласної міліції і знає чимало про те, якою була тогочасна міліція. Однак на усе Закарпаття чоловік став відомим не завдяки своїй роботі у правоохоронних органах, а своєю тривалою боротьбою за своє життя, про яку можна писати сценарій гостросюжетного драматичного фільму, – йдеться у газеті "Панорама" у номері від 26 жовтня.

Здавалось би, все добре: 44 роки, розквіт сил, попереду життя, є сім’я, діти. І ось, у суботу, 8 березня 1996 року чоловік вирушив у ліс. Пан Юрій розповідав, що там він піднімав важкі колоди. Однак після такої важкої роботи чоловік навіть не міг здогадатись, що його чекає далі. А далі був небезпечний інфаркт.

Реклама

Врешті, його госпіталізували. Адже після важкої праці у нього лікарі зафіксували трансмуральний інфаркт. Тому пану Юрію необхідно було пройти стаціонарне лікування.
Та попереду на Юрія Федаку чекала тривала боротьба за життя. І вона ледь не закінчилась трагічним фіналом. «Все почалось 2 квітня 1996 року. Тоді я, можна так сказати, помер. Пригадую, що коли санітарка відійшла, я побачив тунель. Вийшов з нього: а там галявина із зеленими та білими квітами. Та відчувати легкість і блаженство довелось недовго. Ніби з тунеля я знову повернувся в лікарню. Так, лікарі мені сказали, що я перебував у стані клінічної смерті», – каже Юрій Федака.

Протягом наступних двох тижнів з нашим співрозмовником відбувалось щось дивне: щодня він міг по декілька разів вмирати і воскресати. І так він навчився розпізнавати симптоми смерті й встигав вчасно викликати реаніматологів: «Серце могло зупинитися двічі-тричі на день. З потилиці гарячий струмінь повільно піднімався вгору. Коли доходив до маківки – я чув оплеск і відключався».

Реклама

Загалом за два тижні Юрій Федака вмирав і воскресав 68 разів. Чоловік пригадує: найчастіше довелось пережити таке у Великодню суботу 1996 року. Тоді пан Юрій пішов і повертався з того світу 15 разів.

Та все ж, перша клінічна смерть запам’яталась пану Юрію найбільше, оскільки у той день стались дві надважливіші події у його житті: по-перше, фактично повернення з першої клінічної смерті стало його другим днем народження; по-друге, у цей день народилась його онучка Яна.

Через три роки пан Юрій став ветераном правоохоронних органів. І разом з дружиною Надією переїхали з Ужгорода до батьківської хати у село Кальник, де вирує спокійне життя, де гарна природа і найближчі люди.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно