Андрій Дудаш і його колега радять
Ще порівняно недавно на Закарпатті, зокрема на Мукачівщині, було в особливій пошані вирощувати кролів, мати власні міні-ферми й колективні – на багато тисяч голів. І було в нас тоді недороге кроляче дієтичне м'ясо, а з шкурок шили шапки, шуби. Все це було здоровою продукцією.
ВІДЕО ДНЯТа в нас багато суспільної дурості. Мали кролівництво, вівчарство, птахоферми, ферми великої рогатої худоби, мали молокозавод, м'ясокомбінат, маслосирбазу.., а тепер завозять продукти першої необхідності з Львівської, Київської та інших областей...
Порадувало те, що на Мукачівщині працює нині спеціалізоване господарство ТОВ «Карпатський Паннон». Вирощує і розводить кролів. І робить це успішно, результативно, ефективно, по-науковому й по-господарському. Як це робить – й зацікавилися поважані науковці Мукачівського аграрного коледжу – завідувач відділенням ветеринарної медицини, кандидат біологічних наук Андрій ДУДАШ та викладач ветеринарних дисциплін коледжу, магістр ветеринарної медицини Аттіла ЛЕГЕЗА – вони видали в «Бібліотеці передового досвіду» брошуру «Кролівництво – швидковідновлювана галузь тваринництва».
РекламаВ ній вони доступно узагальнили реальний досвід вирощування та розведення кролів, подали систему їх годівлі та утримання, конкретні поради щодо розмноження та забезпечення стабільності епізоотичної ситуації.
I хоч брошура розрахована на спеціалістів, працівників кролівничих ферм, студентів спецвузів, вона легкодоступна будь-кому з господарників чи любителів розведення кролів.
РекламаВасиль Горовий