Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Війна" за "Паланок" у Мукачеві: Москаль хоче виключити замок із комунальної власності міста, Балога каже, що не віддасть

"Війна" за "Паланок" у Мукачеві: Москаль хоче виключити замок із комунальної власності міста, Балога каже, що не віддасть

"Війна" за "Паланок" у Мукачеві: Москаль хоче виключити замок із комунальної власності міста, Балога каже, що не віддасть

Голова Закарпатської ОДА підписав розпорядження «Про внесення змін до розпорядження Представника Президента України від 7 грудня 1992 року № 448». Згідно з документом, із переліку підприємств, організацій і установ, майно яких передано в комунальну власність районних та міських, міст обласного підпорядкування Рад народних депутатів, виключено пункт 6 «Історичний музей» підрозділу м.Мукачево розділу Х «Заклади культури».

ВІДЕО ДНЯ

– Саме цим розпорядженням Представника Президента України в 1992 році замок «Паланок» із грубими порушеннями законодавства було передано в комунальну власність Мукачева, – заявляє Геннадій Москаль. – Моє розпорядження підписане на виконання Постанови Верховної Ради України від 15 квітня 2009 року «Про заходи щодо збереження пам’ятки культурної спадщини – замку «Паланок», за яку проголосували 336 народних депутатів України.

"Війна" за "Паланок" у Мукачеві: Москаль хоче виключити замок із комунальної власності міста, Балога каже, що не віддасть – 01
Реклама

Мер Мукачева Андрій Балога на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук відреагував на дану ініціативу очільника Закарпаття, назвавши такі дії "рейдерським захопленням".

"Голова Закарпатської ОДА розпочав процедуру рейдерського захоплення найголовнішого надбання нашого міста – замку Паланок.

Реклама

Як завжди в таких випадках, все зроблено всупереч законам, праву і здоровому глузду. Як би це абсурдно не звучало, але пан Москаль хоче це зробити шляхом внесення змін до розпорядження Представника Президента України в Закарпатській області від 1992 року, фактично оголосивши себе правонаступником цього давно скасованого інституту влади. Виявляється, Заслужений юрист України не знає, що після 1992 року в Україні з’явилася Конституція, нові закони, які забороняють йому, як монарху, забирати і дарувати замки.

Хочу нагадати пану Москалю, що замок Паланок знаходиться в місті Мукачеві, а не в Чернівцях, і є власністю громади нашого міста", – зазначив Андрій Балога.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно