Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті створили єдину у Європі Алею різьби

Гуцульські мелодії та стукіт молотків. Тут свої вміння демонструють майже 20 найкращих різьбярів Західної України. Їхня вправність вражає, а процес – зачаровує.

ВІДЕО ДНЯ

Різьбяр із села Кушниця Микола Глеба працює винятково бензопилою. Інших інструментів не використовує. Каже: така техніка найкраще відкриває справжню фактуру дерева. Спочатку на папері малює ескіз. Потім на стовбурі вирізає силует і великі деталі. Так народжується скульптура Доброго Пастуха.

Пастух – одна із 18 паркових скульптур, які різьбярі створили за 2 дні. Усі об’єднали в Алею різьби. Тут вирізані фігури Лісовичків, Мольфара, Гуцула з Гуцулкою та різних казкових персонажів. Їх вирізали з аварійних тополь та кленів. У хворі дерева майстри вдихнули душу, тішаться місцеві і туристи.

Реклама

Майстри з бензопилами, різцями та сокирами упродовж 4 годин наввипередки створювали скульптури. Найшвидше впорався Василь Ропчук із селища Ясіня. За 1 год і 10 хвилин вирізав фігуру веселого ведмедя.

Організатори дійства кажуть – хочуть відродити прадавнє ремесло. Фестиваль різьбярства у Великому Бичкові стане традиційним, запевняють його ініціатори. Вторговані від продажу скульптур гроші обіцяють віддати на доброчинність.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно