Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як у Мукачеві дбають про працівників культури

Як у Мукачеві дбають про працівників культури

З нагоди Дня працівника культури Мукачівська міська влада пообіцяла виділити для 190 працівників культур та техпрацівнків премію у розмірі 2500 грн. Мукачівський осередок Радикальної партії звертався із вимогою до представників міської влади виділити премію у розмірі 6400 гривень, аби вони, принаймні у своє свято, відчули справжнє піклування та повагу до них.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначає Голова Мукачівського осередку РПЛ Володимир Шубець, натомість працівники культури Мукачева наразі не те що не отримали підвищених премій, у розмірі двох мінімальних зарплат – 6 400 гривень, їм навіть не виплатили обіцяне чиновниками. Вони отримали від 400 до двох тисяч, попри обіцяні 2500. У міській владі це пояснили тим, що різниця суми пішла на податки.

Наразі у Мукачеві нема Будинку культури, ремонтують його вже багато років, і до завершення ремонтних робіт ще далеко. У владі щороку обіцяють, що він от-от запрацює, однак результату наразі нема. Влітку цього року громаду збурила звістка про імовірне закриття Дитячої школи мистецтв №2. Влада міста мотивувала необхідність закриття оптимізацією навчального закладу та збереженням бюджетних коштів. Економити збиралися на зарплатах вчителів.

Реклама

Наскільки доцільною виглядає так звана економія? Говорити навіть не доводиться. В той же час мільйони коштів платників податків Мукачева викидують з міського бюджету на утримання театру, який з обласного підпорядкування рішенням міської влади передали у комунальну власність. При чому, якщо досі фінансував театр обласний бюджет, то вже зараз місту утримання театру обійшлося щонайменше у 8 мільйонів. Не кажучи про втрату тих коштів, які область могла фінансувати на ремонт та різні дотації цьому закладу.

Левову частку міського бюджету складають кошти, які сплачують підприємці. Натомість, у місті створюють комунальні структури, як до прикладу муніципальна міліція, на утримання яких з виділяють десятки мільйонів. У результаті ці ж структури роблять все для того, аби перешкоджати роботі підприємців До прикладу, мукачівцям утримання муніципальної поліції цього року обходиться у майже 6 мільйонів, наступного року ця силова структура просить вже 7 мільйонів. Очевидно для того, щоб ще більше утискати підприємців, які потім за свої гроші і утримуватимуть муніципалів? Досі в місті не ухвалено жодної програми на підтримку підприємництва, на відміну від постійної підтримки силових структур

Реклама

"Ну і повертаючись до преміювання працівників культури. Невже з тих десятків – сотень мільйонів доходів, якими так хизується влада, не вистачило кількох тисяч, аби преміювати та оплатити роботу тих людей, які створюють позитивний імідж міста та працюють за мінімальні гроші? Нехай відповідь на це питання залишиться на совісті чиновників Мукачева", – підсумував Голова Мукачівського осередку РПЛ Володимир Шубець. Більше – у сюжеті "М-студіо".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно