Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Берегові намагалися спалити прапор Угорщини

12 листопада п’ятдесят активістів "Свободи" зняли прапор Угорщини з будівлі Берегівської міської ради з наміром спалити його. Реалізувати план завадила поліція, яка відібрала та повернула стяг.

ВІДЕО ДНЯ

Ситуацію уже прокоментував голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. Він заявив, що політичні сили, які влаштували провокацію, не мають жодної підтримки в області.

"Відповідально заявляю, що політичні сили, які влаштували цю провокацію, не мають жодної, ані найменшої підтримки на Закарпатті (що показали результати місцевих виборів у жовтні 2015 року). Саме тому більшість учасників "фаєр-шоу" була привезена в Берегово із сусідніх областей, насамперед Львівщини", – заявив Москаль.

Реклама

Читайте також: "Карпатська Січ" провела акцію з фаєрами під консульством Угорщини в Ужгороді

Очільник Закарпатської ОДА вважає, що такі акції є недопустимі у багатонаціональному регіоні: "Ксенофобські акції за участю людей із закритими обличчями, які прикриваються патріотичними лозунгами, недопустимі в Україні, а особливо в багатонаціональних регіонах, одним з яких є Закарпаття".

Реклама

Москаль назвав провокаторів "купкою маргиналів", які намагаються погіршити відносини країн після  непорозумінь щодо закону України "Про мову".

Не зважаючи на те, що поліція таки відібрала прапор у активістів, Москаль заявляє, що копи пасивно спостерігали за провокацією. До керівництва МВС уже відправлено запит на оцінку дій поліції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно