Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві презентують Європейську освітню програму "Free Student"

У Мукачеві презентують Європейську освітню програму "Free Student"

21листопада 2017 р. в місті Мукачево громадська організація «Словацько-Українське культурно-освітнє товариство» презентує Європейську освітню програму «Free Student».

ВІДЕО ДНЯ

Представники програми: Роман Фрич – кандидат юридичних наук, доцент, голова громадської організації «Словацько-Українське культурно-освітнє товариство», а також Євген Зеленак – кандидат наук, доцент, продекан Ружомберського Католицького університету з питань наукової, навчальної  роботи та аспірантури.

Програма «Free student» – перший масштабний проект безкоштовного навчання українських студентів в державних університетах Словацької Республіки. Особливістю цьогорічної програми  є те, що абітурієнти проходитимуть тільки співбесіду, без тестування, так як минулорічні учасники програми з Мукачівщини під час тестування та  навчання показали високий рівень знань. Співбесіда відбуватиметься безпосередньо в місті Мукачево, на українській мові, за участю представників словацьких вузів.

Реклама

Програма передбачає:

– безкоштовне навчання українських студентів в державних вузах –Католицькому університеті в Ружомберку, Кошицькому технічному Університеті, що фінансується урядом Словаччини;

Реклама

– для учасників програми є можливість проходження мовних курсів та отримання сертифікату;

– всім учасникам програми буде надано місця в гуртожитках поряд з університетами за пільговою вартістю; окрім того, для учасників програми також передбачені пільги на харчування;

– кращі студенти будуть отримувати стипендії в рамках національної стипендіальної програми, затвердженої урядом Словацької Республіки;

Реклама

– важливим є те, що диплом словацьких державних університетів дійсний не тільки на території Євросоюзу, а й у США, Канаді, Австралії та Україні.

За словами Романа Фрича, учасники програми «Free student» попередніх років успішно навчаються в Словацьких університетах і багато з них є степендіантами. Вдалося і цього навчального року пролонгувати цю освітню програму, яка пропонує  різні   можливості для 9-тикласників, а саме менеджмент, будівельні спеціальності. Серед випускників 11 класів, найбільш популярними є технічні спеціальності (менеджмент виробництва, автомобілебудування, комп’ютерна підтримка виробничих технологій та ін.), гуманітарні (мовного спрямування: англійска, німецька, італійська) і, звичайно, менеджмент в сфері туризму та медичний напрямок. Для студентів, які отримали ступінь бакалавра в українському вузі, є можливість взяти участь в програмі з метою продовження навчання в словацькому університеті та здобути ступінь магістра.

Презентаційна зустріч з майбутніми студентами та їх батьками за участю представників словацьких університетів, на якій можна більше дізнатись про навчання в Словаччині, відбудеться у м.Мукачево, 21листопада  2017 року о 17:00 у конференц-залі готелю «Зірка» за адресою: пл.. Кирила і Мефодія, 10-12.

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Зареєструватись у програмі та уточнити будь-які деталі проекту можна на сайті:

www.free-student-slovakia.org

За детальною інформацією звертайтесь також за телефонами: +421917609587, +380635478288.

Реклама

Варто додати, що прес-конференція представників програми відбудеться 20 листопада об 14 години у прес-центрі "Панорама".

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно