Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Журналісти показали володіння Атілли Горвата

Масштабна спецоперація нещодавно відбулася на Закарпатті. Браві спічі силовиків обшукали, затримали, запобігли. Виявляється, мало минути 2 роки, аби державні мужі нарешті оговтались, що кордон із Угорщиною на Закарпатті геть дірявий.

ВІДЕО ДНЯ

Понад 100 кілометрів вийшли з-під контролю держави, не без участі тих самих державних чиновників.

Результатом дворічного розслідування стало затримання головного контрабандиста західноукраїнського регіону. Тепер військова прокуратура та прикордонники вихваляються своїми здобутками. Звісно ж, вдалося затримати самого Аттілу Горвата, у більш вузьких колах відомого під прізвиськом "Докі".

Реклама

Вже неодноразово згадувалось про те, що він налагодив потужну схему з постачання цигарок і нелегалів до Угорщини. Звідти він же постачав до України наркотичні речовини і бізнес тут йшов просто чудово під кришуванням правоохоронців. Виходить, Горвату вдалося просто таки прорубати вікно в Європу, відтявши у держави шматок прикордонної землі. Звісно ж без наших чиновників тут не обійшлося.

Читайте також:
Спецоперація на Закарпатті: стало відомо, у кого вже провели обшуки та що знайшли
Реклама

Неабиякого шуму наробив головний військовий прокурор Анатолій Матіос своєю заявою про 150 кілометрів приватного кордону, який не в змозі контролювати прикордонники. Натомість представники прикордонної служби запевняють – уся прикордонна межа під їхнім тотальним контролем.

Парадокс та разом із тим цілком реальний факт. Як так сталося, що Горват офіційно став власником земель, які впритул прилягають до державного кордону, не можуть второпати ані прикордонники, ані громадські активісти, які забили на сполох та привернули увагу у медіа-просторі.

Ймовірно, відповідь на це питання могли б дати хіба закарпатські земельники. Рішення віддати у приватну власність землю на кордоні Држгеокадастр у Закарпатській області ухвалив 2 роки тому.

Реклама

Читайте також: Журналісти показали, де і як живе "власник приватного кордону" Атілла Горват

Тоді під приватизацію попали 28 ділянок прикордонної землі вартістю понад 1,5 мільйони гривень. Йдеться про ділянки землі між пунктами пропуску "Косино" та "Лужанка", на самісінькому кордоні з Угорщиною.

Чому майже 100 гектарів державного кордону не підконтрольні державі, зухвала схема отримання землі за безцінь – дивіться у резонансному журналістському розслідуванні програми "ЦРУ".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно