Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві вшанували пам’ять жертв сталінських репресій

У Мукачеві вшанували пам’ять жертв сталінських репресій
ВІДЕО ДНЯ

Війна це завжди трагедія, кров і сльози людей, війна не обирає винних чи безневинних, жінок, дітей чи літніх людей. Війна приносить велике горе у домівки мирного населення. Саме це довелося пережити нашим землякам-мукачівцям німецької та угорської національності внаслідок жорстоких репресій сталінського режиму.

73 роки минає від тих сумних листопадових днів, які кожного року збирають мукачівців на подвір`ї дитячої художньої школи імені Міхая Мункачі, щоб вшанувати пам’ять рідних та близьких, сусідів, яких збирали на цьому подвір`ї для “маленьких робіт” і більшість з яких більше ніколи не повернулися до свої рідних домівок, – йдеться у повідомленні відділу інформаційно-аналітичних комплексів виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

Реклама

У виступах представників громадськості та духовенства, дітей йшлося про людську трагедію й про те, щоб ніколи не допустити чогось подібного у майбутньому. Власне до цього закликав у своєму виступі перед присутніми секретар Мукачівської міської ради Іван Гергійович Маняк, говорячи про сумні сторінки минулого, які торкнулися майже кожної мукачівської родини, про те, що мукачівці та краяни, представники різних національностей не дадуть посварити один одного ні сьогодні, ні завтра, бо звикли жити у злагоді та порозумінні протягом багатьох віків.

По закінченні зібрання присутні поклали віночки до меморіальних дощок та запалили свічки біля пам’ятника, який символізує втрати та біль невинних людей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно