Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівський аеродром нагадує зону відчуження: як він зараз виглядає

Мукачівський аеродром нагадує зону відчуження: як він зараз виглядає

Мукачівський аеродром нагадує зону відчуження: як він зараз виглядає
ВІДЕО ДНЯ

Одне із найкращих, у далекому минулому, летовищ на західному кордоні – Мукачівський аеродром – перебуває у вкрай занедбаному стані і більше нагадує зону відчуження.

Як відомо, у часи СРСР летовище поблизу Мукачева вважалося одним із найкращих на західному кордоні Радянського Союзу. За потреби, на злітній смузі розміром 2500х40 метрів могли в будь-який час приземлитися вантажні та пасажирські літаки типу Іл-62, Іл-76, Ту-204 та навіть Боїнг-737.

Реклама

Також аеродром був обладнаний потужними складами авіапального (об’єм – 5,3 тисячі кубометрів), десятками ангарів, сучасною інфраструктурою протиповітряної оборони та радіолокаційною станцією. Експлуатація військового аеродрому завершилася в 1993 році.

У червні 2005 року облрада своїм рішенням №564 передала на баланс Мукачева цілісний майновий комплекс Мукачівського аеродрому" для облаштування цивільного аеродрому з відповідною інфраструктурою". За заявами тодішніх урядників, сучасний авіа-комплекс мав з’явитися у місті до 2016 року.

Реклама

Втім, з роками жодного облаштування тут не здійснили і, наразі, не здійснюють. Проте, на утримання занедбаного аеропорту витрачають мільйони гривень коштів міського бюджету. Наразі в Мукачеві діє міське КП "Міжнародний аеропорт Мукачево", яке займається охороною 64 об’єктів на території колишнього аеродрому. Про це було сказано під час звіту вказаного комунального підприємства.

Варто зазначити, що вже сьогодні, 30 листопада, на розгляд сесії буде винесено проект рішення Про затвердження «Заходів підвищення ефективності функціонування ММКП «Міжнародний аеропорт Мукачево» на 2018-2020 роки». Згідно цього документу, загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, які мають намір виділити з міського бюджету, становить 4 млн. 370 тис. грн. (2018 р. - 1 206,8 тис.грн; 2019 р. - 1 436,4 тис.грн; 2020 р. - 1 726,8 тис. грн.)

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно