Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві 11 підприємців опинилися на вулиці

В травні цього року торговцям наказали покинути територію, і розірвати договір оренди. Мовляв, в замку планують робити реконструкцію. 11 підприємців, які роками торгували в замку сувенірами та іншою продукцією, опинилися на вулиці.

ВІДЕО ДНЯ

За словами вже колишніх бізнесменів, ніяку реконструкцію в замку не проводили, а їх місце вже облюбували інші «торгаші». Підприємці вже кілька місяців оббивають пороги міської ради, але результату поки ніякого. Люди кажуть, 11 підприємців щомісяця платили за оренду 75 тисяч. Їм пообіцяли нові торгові точки, але від слова до діла справа так і не дійшла.

Не захотів розмовляти директор замку і з журналістами «М-студіо», сказавши улюблене фразу працівників міської ради… «Пишіть запит!». А поки підприємці чекають будь-якої відповіді від керівництва замку та міської ради – намагаються реалізувати товар при дорозі у підніжжя архітектурної пам’ятки. Чому саме тут? Адже вся продукція у них тематична, про замок, і продати її де інде вкрай складно. Тим часом у продавців на великі суми - на тисячі гривень товар просто стоїть. Встановлені на бастіоні камери все бачать. Не встигають люди розкластися, як одразу ж приїжджає муніципальна міліція. Люди сплачували штрафи, проте кажуть, попереду ще адміністративна комісія, і якщо їх визнають винними, то попрямують до суду.

Реклама

А в суд, за словами юристів, подавати за таке потрібно, адже штрафи муніципальна міліція виписує незаконно. Юристи кажуть, що складати протоколи можуть тільки посадові особи, уповноважені виконавчим комітетом. Нагадаємо, муніципальна міліція, утримується коштом платників податків, в тому числі і таких дрібних підприємців, як героїні нашого сюжету. Вже на наступний бюджетний рік муніципали на своє утримання просять щонайменше 7 мільйонів гривень, аби воювати з тими, хто їх і утримує .

Детальніше – у відеосюжеті "М-Студіо".

Реклама

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно