Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як закарпатці готуються до різдвяних свят

Як закарпатці готуються до різдвяних свят

Початок Різдвяного посту у християн східного обряду розпочався 28-го листопада і триватиме 40 днів, до суботи, 6-го січня. У католиків він називається Адвентом і є коротшим – від 3-го до 24-го грудня. Віряни відмовляються від споживання яєць, молочних продуктів, м’яса та риби. Однак піст, за словами священиків, це не тільки обмеження свого раціону, але й духовна підготовка.

ВІДЕО ДНЯ

"Піст – це є справа добровільна. Робиться наголос на те, щоби звернути увагу на своє духовне життя. Відмовитися, можливо, не від їжі, а від якихось веселощів, чи якихось непотрібних справ, які можна провести в іншому часі. Але в першу чергу це є духовна підготовка. Більшу увагу звернути на те, не чого ми позбуваємось через якийсь Піст, обмеження їжі. А на добрі справи, які ми можемо зробити, тим добром, яким можемо поділитися", – сказав священик о. Валентин Токар.

Одним із основних символів посту є Адвентний вінок. У нього вплітають чотири свічки, які по одній запалюють під час недільних богослужінь. Велика увага у цей період приділяється Матері Божій. У католицьких церквах проводять, так звані, Роратні Меси. Починаються вони зранку, у темряві, тільки при світлі свічок.

Реклама

Закарпатці уже з нетерпінням чекають різдвяно-новорічних свят. Посту намагаються дотримуватися. Обмеження у кожного свої.

Завершується Піст святом Різдва Христового, після настання темряви та появи на небі першої зірки, яка зійшла над Вифлеємом у момент народження Ісуса.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно