Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Петьовка, Горват та Лунченко просять прем’єра терміново вирішити питання затримки зарплат працівникам освітньої сфери

Петьовка, Горват та Лунченко просять прем’єра терміново вирішити питання затримки зарплат працівникам освітньої сфери

Три місяці на Закарпатті працівники бюджетних установ не отримують заробітної плати. Мова йде про низькооплачуваних робітників освітньої сфери – працівників господарського та учбово-допоміжного персоналу.

ВІДЕО ДНЯ

З вересня не отримують заробітну  плату працівники освітньої галузі (за виключенням педагогічних кадрів) у Воловецькому, Міжгірському та Хустському районах. В Берегівському, Виноградівському, Тячівському районах  – два місяці. Така критична ситуація склалась через відсутність коштів у місцевих бюджетах. Станом на 5 грудня кошти стабілізаційної дотації в область не надійшли. Працівники сфери освіти попереджають про страйк та блокування міжнародної траси.

Народні депутати України Василь Петьовка, Роберт Горват та Валерій Лунченко звернулися із депутатським запитом до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, у якому вказують на те, що настільки критичної ситуації з виплатою заробітної плати працівникам бюджетної сфери в області не було за останні десять років. У запиті йдеться про наступне: «У місцевих бюджетах ресурси вичерпані, і вирішити питання без грошових надходжень із державного бюджету неможливо.  Люди, які місяцями не отримують зарплату – на межі виживання, обурені бездіяльністю як місцевої, так і центральної влади. І обурення людей з кожним днем зростає».

Реклама

Народні депутати України Василь Петьовка, Роберт Горват та Валерій Лунченко звертаються до Прем’єра з проханням вжити всіх необхідних заходів для прискорення надходження передбаченого для області ресурсу на виплату заробітної плати працівникам сфери освіти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно