Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Валерія Самулник: "Моя робота є надзвичайно захопливою"

Валерія Самулник: "Моя робота є надзвичайно захопливою"

Людина лише тоді живе в гармонії з собою, коли її хобі стає улюбленою справою усього життя. Наша героїня, мукачівка Валерія Самулник, має власну майстерню з виготовлення ручних робіт з холодного фарфору.

ВІДЕО ДНЯ

Здавалось би, квіти та інші прикраси виглядають маленькими. Та вони є справжніми шедеврами рукотворного мистецтва, які прикрасять будь-яку річ або простір. Саме тому газета «Панорама» поспілкувалась з майстринею і поцікавилась, як проста ліпка може стати справою усього життя.

– Коли Ви вирішили зайнятись власною улюбленою справою – виготовленням виробів ручної роботи із холодного фарфору?

Реклама

– Я завжди цікавилась виробами ручної роботи. В них є те, чого не знайдеш у виробах серійного виробництва – це, насамперед, увага до найменших дрібничок, унікальність і неповторність, а також душа тієї людини, яка їх виготовляє. Не було якогось конкретного моменту, коли я вирішила, що сьогодні почну свою справу. Було бажання показати, що я змогла навчитись і поцікавитись, чи ще комусь робота з фарфором цікава, крім мене. Виявилось, що мої роботи мають успіх. Тому поступово це переросло у власну справу.

– Наскільки складно виготовляти такі надзвичайно гарні вироби? Яких це вартує зусиль?

Реклама

– Насправді цим займатись складно. Тут важливі деталі. Кожна квітка має власну будову. Потрібно вивчати її, підбирати кольори, приділяти увагу кожному листочку. Але ця робота є надзвичайно захопливою. Я забуваю про все, коли беру до рук фарфор.

– З Вашого спостереження, що найчастіше замовляють Ваші покупці? Чим вони насамперед цікавляться?

– Насамперед, потенційні клієнти цікавляться унікальністю виробів. Кожна квітка чи букет не мають аналогів. Вироби є унікальними. Вони можуть милувати око протягом багатьох десятків років. Також, на відміну від живих квітів, я можу поєднувати все, що тільки прийде в голову. І не переживати, що квіти між собою можуть бути несумісні. А на відміну від штучних, фарфорові і виглядають живими.

Реклама

– Особисто Вам що подобається у Вашому хобі?

– Мені приносить задоволення процес виготовлення. Коли ти щось створюєш і в тебе все виходить, виникає неперевершене відчуття, шо ти живеш не дарма і робиш хоч маленький, але вклад у те, щоб світ ставав трохи гарнішим, трохи яскравішим.

– Що про Ваші роботи кажуть найближчі люди: чоловік, рідні, близькі?

– Мої рідні – це найкращі люди в світі. Що би я не робила, вони завжди мене підтримують. Особливо чоловік. Він надихає мене не зупинятись, а розвивати свої вміння. Можна сказати, він є ідейним натхненником і мотиватором.

– Які плани на майбутнє?

– У мене безліч планів. Але я дотримуюсь такого правила, що планами краще не ділитись, а показувати результат. А ще мені хочеться дивувати людей і себе.

– Дякую за розмову.

Реклама
Валерія Самулник: "Моя робота є надзвичайно захопливою" – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно