Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські чиновники найбільше в Україні задекларували автівок на єврономерах

Закарпатські чиновники найбільше в Україні задекларували автівок на єврономерах

На українських дорогах з’являється все більше автомобілів на іноземних номерах. Викликана така тенденція тим, що в Європі б/у машини коштують значно дешевше, ніж в Україні, а за розмитнення потрібно заплатити чималі кошти. Однак аналітики проекту «Декларації» виявили, що на «єврономерах» їздять не тільки пересічні громадяни, але і чиновники.

ВІДЕО ДНЯ

У цілому українські чиновники задекларували на праві користування (зрідка - в оренді) 295 автомобілів, зареєстрованих на іноземних громадян або компанії. Масово закуповуватися «єврономерами» вони почали останнім часом. Більше половини всіх задекларованих автомобілів (53,5%) з’явилися саме в 2016 році. Для порівняння, в 2015-му були отримані лише 16,9% від усіх транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

Найбільшими прихильниками «блях» виявилися чиновники з двох прикордонних регіонів – Закарпаття (25,7% від усіх автомобілів) і Львівщини (20,6%). На Єврономерах тут їздять усі – починаючи від лісників і закінчуючи місцевими депутатами, суддями, прокурорами, які, навпаки, повинні займатися їх розмитненням. Перші машини на іноземній реєстрації в західних регіонах почали з’являтися ще в середині 2000-х, до того як це стало мейнстрімом по всій Україні. І замикає трійку Київська область та місто Київ (11,1% від усіх «блях»).

Реклама

Навіть на «єврономерах» чиновник в першу чергу залишається чиновником. Поряд з бюджетними автомобілями нерідкісні і більш представницькі моделі. Зокрема, ми нарахували 9 Volkswagen Touareg, 8 Mercedes-Benz ML-класу, 7 BMW Х5, 3 Land Rover Freelander, 3 Jeep Grand Cherokee, 2 Audi Q7 і 2 Lexus.

Закарпатські чиновники найбільше в Україні задекларували автівок на єврономерах – 01
Реклама

Такими шанувальниками люксових "блях" є депутат Ужгородської міськради Михайло Чурило, який орендує BMW 750 2013 р. в. і Mercedes-Benz S350 2015 р. в. у чеських компаній; головний інспектор відділу обслуговування платників Маріупольської податкової Марина Сердюк, чоловік якої їздить по довіреності на Lexus LS 430 і Mercedes-Benz CLK 500, що належать іноземцям (щоправда, судячи з прізвищ, вони, швидше за все, є громадянами Росії, а не європейцями); та голова Віта-Поштовської селищної ради Дмитро Шульган, який користується BMW Х5 і Mercedes-Benz ML320, оформленими на литовську компанію MB ’FLP CTP HYDRAULICS’.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно