Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Волновасі затримали мукачівського псевдогенерала, який представлявся міністром внутрішніх справ

У Волновасі затримали мукачівського псевдогенерала, який представлявся міністром внутрішніх справ

У Волновасі затримали мукачівського псевдогенерала, який представлявся міністром внутрішніх справ
Історія, про яку йтиметься, тягнеться ще з 2010 року. Саме тоді 37-річний Михайло з Мукачева дав про себе знати на всю державу. Знаючи наївність деяких людей, він вирішив заробляти легкі гроші. При...

Історія, про яку йтиметься, тягнеться ще з 2010 року. Саме тоді 37-річний Михайло з Мукачева дав про себе знати на всю державу. Знаючи наївність деяких людей, він вирішив заробляти легкі гроші. При цьому використовував різноманітні схеми.

ВІДЕО ДНЯ

Так, на Закарпатті, діставши звідкись генеральську форму, мукачівець став представлятися одним із керівників МВС, ба навіть міністром внутрішніх справ і за грошову винагороду обіцяв «високі» посади. Як стверджують правоохоронці, шахрай «наслідив» не тільки в нашому краї, але й Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській, Одеській та інших областях. Під час затримання в Ужгороді спритник не зміг показати хоча б якісь документи правоохоронцям. У ході обшуку в його співмешканки знайшли фото, де він одягнений у генеральську форму. Крім того, як розповіли слідчі, там вилучили й записник із переміщеннями на посадах, різні номери телефонів, бланки анкет на прийом в ОВС, зразок форми заяви. Співмешканка шахрая відмовлялася повірити у його злочини і стверджувала, що її коханий є героєм України, отримав не одне бойове поранення…

Цікаво й те, що Михайло мав талант вміло копіювати голоси високопосадовців, наприклад Горбачова, Єльцина, Путіна. Свого часу спритник «влаштовував» на посади заступника голови ОДА однієї з областей, керівника обласної міліції. За цю «послугу» просив по 150 тисяч доларів. Його прохачі навіть були здивовані: це ж для них майже символічна плата. Вони могли заплатити значно більше: 200, 250 тисяч «зелених». Однак шахрай був досить обережний: якщо йому телефонували з прихованих номерів, він одразу ж викидав SIM-карти, боячись, що його прослуховують.

Реклама

Та все ж «проколовся» після того, як, представившись одним із керівників закарпатської міліції, зателефонував черговому Мукачівського міськвідділу УМВС і попрохав підшукати йому людей на конференцію, які готові заплатити за це гроші. Зрештою на цьому й «прогорів». За кримінальні діяння у 2010 році підозрюваний отримав м’який вирок суду, який прокуратура оскаржила. Рішення суду було скасовано, а справу направили на новий розгляд. Як уже розуміє читач, сам комбінатор вирішив за краще кудись чкурнути.

Відтак зловмисник «засвітився і в Тернополі, де він також «влаштовував» людей на посади. За ці діяння його затримали тамтешні правоохоронці, але якимось чином відпустив суд.

Реклама

Після того, як Михайло зник із Закарпаття, його оголосили в розшук. Нещодавно через свій характер підозрюваний «засвітився» на Сході держави. Знаходячись у Волновасі, він посварився із місцевим комендантом. Той став «пробивати» інформацію на Михайла й побачив, що він перебуває в розшуку, тож дав знати мукачівським правоохоронцям. Днями Ужгородський міськрайонний суд виніс рішення про затримання Михайла. Отож тепер слідчі ретельно вивчають усі деталі діянь цього комбінатора в «погонах».

Іван Ладжун

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно