Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Аліменти на дитину: нові правила і покарання

Аліменти на дитину: нові правила і покарання

У законодавстві щодо сплати аліментів та відповідальності за ухиляння відбулися зміни. Кожна дитина має право на належне утримання і для розлучених батьків аліменти – один із способів забезпечити усім необхідним своїх чад.

ВІДЕО ДНЯ

Адміністративний кодекс передбачає за це відповідальність. Крім того, 7 грудня 2017 року ВРУ у другому читанні прийнято закон про посилення відповідальності від ухилення сплати аліментів.

Тобто, якщо раніше виконавець готував подання і звертався до суду, і не завжди суд задовольняв їх, чим користувалися боржники і спокійно виїжджали за кордон. Зараз процедуру спростили: виконавець виносить постанову, скеровує її до виконання у прикордонну службу і лише після погашення заборгованості зі сплати аліментів обтяження знімається.

Реклама

Відбулися й інші зміни у законодавстві щодо відповідальності від сплати аліментів. Якщо боржник не сплатив аліменти понад 3 місяці, на його майно, як рухоме, так і не рухоме, накладається арешт і у випадку непогашення боргу реалізовується на прилюдних торгах. Докладніше – у сюжеті "М-студіо".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно