Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як у Мукачеві допомагають працевлаштуватися людям із обмеженими можливостями

Як у Мукачеві допомагають працевлаштуватися людям із обмеженими можливостями

Проблема інвалідності зовсім не нова. Суспільство повинно допомагати таким людям, а не відсторонюватися від них. Саме тому пріоритетом служби зайнятості є допомога особам з обмеженими можливостями у вирішенні питань трудової адаптації та сприянні їх працевлаштуванню. Адже якщо людина зможе активно брати участь у соціальному житті, то буде відчувати себе потрібною і корисною суспільству. Соціальний захист інвалідів є складовою діяльності держави щодо забезпечення прав і можливостей інвалідів нарівні з іншими громадянами.

ВІДЕО ДНЯ

Мукачівським районним центром зайнятості приділяється особлива увага та удосконалюються методи та форми роботи по вирішенню проблем зайнятості осіб з обмеженими можливостями.  Вибір послуг, які надає служба зайнятості особам з інвалідністю, у кожному конкретному випадку залежить від мети звернення громадянина до центру зайнятості та його бажання отримати ту або іншу послугу.

У центрі зайнятості особи з особливими потребами можуть самостійно, чи з допомогою фахівців, підібрати підходящу роботу, отримати інформацію щодо працевлаштування на спеціальні робочі місця, отримати послуги з профорієнтації та профнавчання, оволодіти технікою пошуку роботи, пройти психодіагностичне тестування для визначення професійної схильності, – повідомляє Мукачівський районний центр зайнятості.

Реклама

Оскільки для інвалідів сфера професійного вибору може бути обмежена (з урахуванням медичних показань), вони більше, ніж здорові громадяни, потребують підтримки в пошуку роботи та професійній орієнтації. Тільки при вдалому виборі професії чи спеціальності, відповідно до стану здоров’я, нахилів, здібностей, освітнього рівня, інтересів, людина зможе реалізувати себе в трудовій діяльності, розвинути власний творчий потенціал, підвищувати професійно-кваліфікаційний рівень.

Для осіб з інвалідністю мати роботу – це можливість підвищити соціальний статус, свою значимість, поліпшити добробут. Послуги служби зайнятості є доступними, то ж кожен може скористатися ними.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно