Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чиновники обговорили будівництво на Закарпатті комплексу "Свидовець", що буде вчетверо більший за "Буковель"

Чиновники обговорили будівництво на Закарпатті комплексу "Свидовець", що буде вчетверо більший за "Буковель"

20 грудня на базі Поляницького лісництва (ДП «Ворохтянське лісове господарство») відбулася зустріч заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондара з начальниками Івано-Франківського та Закарпатського обласних управлінь лісового та мисливського господарств Русланом Осташуком і Валерієм Мургою.

ВІДЕО ДНЯ

Темою зустрічі стало обговорення будівництва курортно-рекреаційного комплексу «Свидовець» за межами населених пунктів Чорна Тиса та Ясіня (Закарпатська область). Керівники обговорили техніко-економічні та інвестиційні показники проекту, його вплив на довкілля та лісову галузь.

Окрім того, обговорювалися й інші питання лісової галузі. Зокрема, Володимир Бондар звернув увагу на недосконалість новоприйнятих законодавчих ініціатив. «Щоб уникнути законотворчих непорозумінь, потрібно щоб у Верховній Раді були представники лісової галузі. Фахівець зможе роз’яснити суть питання, запропонує поправки, що допоможуть лісовій галузі працювати у правовому полі», – наголосив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів.

Реклама

У свою чергу, присутній на зустрічі народний депутат України Олександр Шевченко, який долучився до обговорення, наголосив, що питання будівництва відпочинкового комплексу вже обговорили та погодили з громадами Чорної Тиси та Ясіня, з екологами узгодили питання водозаборів, очисних споруд.

Чиновники обговорили будівництво на Закарпатті комплексу "Свидовець", що буде вчетверо більший за "Буковель" – 01
Реклама

«Добре, що ми зустрічаємося з інвесторами, та обговорюємо проблеми. Думаю спільними зусиллями та злагодженою роботою здолаємо труднощі та знайдемо компромісне рішення», – підсумував Володимир Бондар.

Нагадаємо, туристично-рекреаційний комплекс «Свидовець» буде вчетверо більший за ВК «Буковель». Основна частина лижних трас проляже в Рахівському районі, зокрема, в населених пунктах Чорна Тиса і Ясіня, та Івано-Франківській області. Це 53 км витягів, 254 км лижних трас, понад 80 км нових автомобільних сполучень, близько 4 тисяч робочих місць. Крім будівництва розгалуженої мережі туристично-рекреаційної інфраструктури, планують збудувати 16 водозаборів, очисні споруди потужністю 12 тис. кбм. на добу. Розглядається питання прокладання окремої потужної лінії електропередач.

Після обговорення заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар запропонував створити робочу групу, яка випрацює покроковий алгоритм дій, щоб надалі уникнути непорозумінь та врахувати позиції всіх сторін.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно