Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські садівники отримали компенсацію на закладення садів та догляд за саджанцями

Закарпатські садівники отримали компенсацію на закладення садів та догляд за саджанцями

Закарпатські садоводи днями отримали компенсацію з державного бюджету на закладання й нагляд за саджанцями, передбачені відповідною програмою підтримки садівництва та ягідництва в Україні. Закарпатське фермерське господарство "Фуджі Сад 2011", вже шостий рік на садівничому ринку України.

ВІДЕО ДНЯ

За цей час підприємство в декілька разів збільшило свою площу, що сьогодні сягає декількох сотень гектарів, а також вирощування та продаж різних сортів яблук. Як розповідає директор фермерського господарства, розпочинали власними силами, а з часом приєднались до державної програми підтримки садівництва та ягідництва України. Вона передбачала фінансове відшкодування на закладання та нагляд за молодими саджанцями.

Вже декілька останніх років, програма існувала тільки на папері. Садівники вкладали власні кошти в розвиток свого господарства, однак в замін від держави нічого так й не отримували. І тільки днями, обіцяні кошти, які чекали ще у 2013 році, було таки відшкодовано з державного бюджету, однак тільки частково.

Реклама

Після окупації Росією Автономної Республіки Крим, Закарпаття стало чи не центром садівництва в Україні. Однак відповідної фінансової підтримки з Києва область не отримувала. Садівники власними силами намагались утримати свої господарства, догляд за якими потрібний цілий рік, незалежно від пори року.

Завдяки закарпатським народним депутатам, зокрема члену парламентського комітету з Питань аграрної політики та земельних відносин Василю Петьовці, садівництво в області отримало нове дихання, каже очільник фермерського господарства ФУДЖІ САД 2011. Й фінансове відшкодування по вищезгаданій програмі, цьому яскравий доказ.

Реклама

Також на Закарпатті два роки тому була ухвалена регіональна програма розвитку садівництва до 2020 року, що не має аналогів в Україні. Завдяки цій програмі, яка передбачала фінансове відшкодування закладення молодих саджанців, область поповнилась ще декількома фермерськими господарствами та сотнями гектарів саду.

Подробиці – у сюжеті "М-студіо".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно