Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатець – серед претендентів на посаду судді Конституційного Суду України

Закарпатець – серед претендентів на посаду судді Конституційного Суду України

Закарпатець – серед претендентів на посаду судді Конституційного Суду України

Конкурсна комісія з відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду за квотою президента відібрала 6 претендентів. Про це повідомляється на сайті президента України.

ВІДЕО ДНЯ

Відзначається, що конкурсна комісія з відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України щодо осіб, яких призначає президент України, за результатами вивчення документів і відомостей, наданих кандидатами, результатами спеціальної перевірки та співбесіди вирішила рекомендувати на посаду судді Конституційного суду України в наступній пріоритетності таких осіб: Сергія Головатого, Василя Лемака, Анжеліку Крусян, Павла Любченко, Сергія Чеховича і Оксану Грищук.

Закарпатець Василь Лемак вже прокоментував ситуацію на своїй сторінці у Фейсбук:

Реклама

"Важливо, що шість кандидатур подані в порядку "пріоритетності" і, звісно, я не маю нічого проти такого змісту рішення. Це я так жартую. А всерйоз – дякую комісії, сприймаю це як серйозне професійне визнання. У мене головуючою на співбесіді була Ганна Сухоцька – почесний президент Венеціанської комісії. Перший важливий крок. Чекаємо наступний."

Довідково: Василь Лемак народився 15 лютого 1970 р. у с. Вільхівка Іршавського р-ну Закарпатської обл. У 1993 р. закінчив історичний факультет Ужгородського державного університету (нині — Ужгородський національний університет), в 1997 р. — юридичний факультет цього ж університету. З 1993 р. по 2004 р. працював на посадах старшого юрисконсульта, асистента, старшого викладача, доцента, професора кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Ужгородського національного університету. З 1998 р. по 2004 р. одночасно — заступник декана юридичного факультету з виховної роботи, а з 2004 р. і до сьогодні — завідувач кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету цього ж університету. З 2012 р. по серпень 2013р. – в.о. першого проректора.

Реклама

Брав участь у розробленні проектів ряду законів України, зокрема: "Про політичні партії", "Про відновлення і збереження національної пам’яті Українського народу". Був включений до складу Наукової комісії Міністерства освіти і науки України (2007–2008 рр.), а також до складу групи експертів МОН України з питань ліцензування та акредитації (2005–2009 рр.). Перебував у складі Національної конституційної ради, створеної Президентом України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно