Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відкрито Мукачівський центр дитячої та юнацької творчості: як він зараз виглядає

Відкрито Мукачівський центр дитячої та юнацької творчості: як він зараз виглядає

Відкрито Мукачівський центр дитячої та юнацької творчості: як він зараз виглядає
ВІДЕО ДНЯ

Мукачівський центр дитячої та юнацької творчості – це оновлений позашкільний заклад, європейського зразка, який є одним з головних осередків дитячої творчості  міста. Його сьогодні урочисто відкрито в Мукачеві. Участь в заходах взяв міський голова Андрій Балога, начальник управління освіти, молоді та спорту міськвиконкому Катерина Кирішенць-Андялошій, начальник відділу капітального будівництва міськвиконкому Ярослав Попик, освітня громада міста.

Андрій Балога висловив впевненість, що заклад стане осередком творчості молоді міста і тут виховуватимуться нові таланти, – йдеться у повідомленні Мукачівської міськради.

Реклама

В закладі створені усі умови для належного та якісного навчання для більше як тисячі діток.

Тут є все для розвитку дітей: досвідчені педагоги, хороша матеріальна база, а найголовніше – можливість самореалізації.

Реклама

Наразі  на базі Мукачівського центру дитячої та юнацької творчості діє 19 гуртків (85 груп)  та навчається  1305 дітей.

До перелік гуртків входять: cтудія ведучих  радіо та телебачення «Овація», клуб для старшокласників «Лідер», хореографія, дитяча анімація, квілінг, образотворче мистецтво, студія естрадної пісні «Акорд», танцювальна мозаїка, бісероплетіння, шахи, дизайн-студія, художня кераміка, школа правових знань «Закон і ми», юні журналісти .

Важливим фактом є те, що на базі діє клуб для дітей з обмеженими можливостями «Повір у себе».

До закладу зараховуються вихованці, учні, слухачі віком від трьох років. Середня наповнюваність гуртків, груп та інших творчих об’єднань становить, як правило, 10-15 вихованців, учнів, слухачів (не більше ніж 25 осіб), чисельний склад груп, у яких передбачається індивідуальне навчання, становить від 1 до 5 вихованців, учнів, слухачів.

До роботи з гуртківцями залучено понад 30 працівників.

На першому поверсі облаштовано 9 кабінетів, серед яких кабінет директора, секретаря, заступників, організаційно-масової роботи, актова зала, кабінет естрадної студії, прикладного мистецтва, комп’ютерний (шаховий) і костюмерна. На другому поверсі облаштовано 6 кабінетів: збільшилась кількість хореографічних класів – 3 класи, кабінет живопису, прикладного мистецтва і 1 виставковий кабінет, де також можуть проходити засідання і заняття для юних журналістів.

З міського бюджету виділяються чималі кошти на матеріально-технічне забезпечення та для створення необхідних умов для вихованців.

Реклама

Так, для закладу придбано озвучувальну апаратуру та обладнання для гуртка художньої кераміки, нові дзеркала для хореографічного залу, театральні крісла, столи для класу живопису.

Встановлено енергозберігаючі вікна та двері. У будівлі облаштовували системи опалення водопостачання та каналізації. Оновлено шатровий дах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно