Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Укрзалізницю" просять передбачити зупинки поїзда сполученням "Львів-Солотвино" у Перечині та Великому Березному

"Укрзалізницю" просять передбачити зупинки поїзда сполученням "Львів-Солотвино" у Перечині та Великому Березному

Що в свою чергу негативно впливає на організацію перевезень пасажирів, розвиток туристичної інфраструктури цих районів.

ВІДЕО ДНЯ

Так, обласний обранець Андрій Вишняк під час роботи другого пленарного засідання дев’ятої сесії облради  запропонував включити у порядок денний питання «Про Звернення Закарпатської обласної ради  щодо включення зупинок у населених пунктах Перечинського та  Великоберезнянського районів  до розкладу руху поїзда № 13/14 Київ-Солотвино». Цю слушну ініціативу підтримало 49 колег-депутатів,  зважаючи на прохання жителів краю.  Як відтак і саме звернення для поліпшення якості пасажирських перевезень залізничним транспортом на теренах області, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.  

В ухваленому зверненні, адресованому ПАТ «Укрзалізниця», зазначається: «Прямий поїзд № 13/14 Київ–Солотвино відразу почав користуватися попитом серед населення чотирьох районів області, адже раніше курсував лише один пасажирський поїзд Солотвино–Львів і мешканці населених пунктів: Солотвино, Тересва, Тячів, Хуст, Королево, Виноградів, Боржава, Берегово, аби дістатися до м. Києва, змушенні були спочатку їхати в Мукачево.

Реклама

Згідно зі зверненнями користувачів послугами поїзда № 13/14 Київ–Солотвино розклад його руху на шляху прямування у межах області потребує доопрацювання у частині включення зупинок в м. Перечин та смт Великий Березний, що дасть можливість напряму з’єднати залізничним сполученням населені пункти  Перечинського та Великоберезнянського районів з м. Київ.

«На сьогодні, - наголошується в документі, -  зазначені районні центри обслуговуються  поїздом № 601/602 Львів – Солотвино через Самбір та Сянки,  курсування якого збережено ПАТ «Українська залізниця» у графіку руху пасажирських поїздів на 2017/2018 рік.

Реклама

Ці гірські райони мають сприятливий туристично-рекреаційний потенціал та унікальні для України природньо-кліматичні умови. На їх території зосереджені готельно-туристичні комплекси, в тому числі гірськолижні, бази відпочинку, сільські садиби, послугами яких користуються тисячі туристів з усіх областей України та зарубіжжя, адже їх приваблюють вражаючі краєвиди, автентичність та гостинність місцевих жителів.

Недостатній рівень залізничного сполучення з населеними пунктами Перечинського та Великоберезнянського районів негативно впливає на організацію перевезень пасажирів, розвиток туристичної інфраструктури цих районів».

Враховуючи соціально-економічний і туристичний аспекти цієї проблеми, депутати облради просять  включити зупинки у м. Перечин, смт Великий Березний та у інших населених пунктах Перечинського та Великоберезнянського районів в розклад руху поїзда № 13/14 Київ – Солотвино, що сприятиме створенню додаткових зручностей для туристів і майже 59 тисяч мешканців зазначених районів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно