Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Буштині стартував дитячий фестиваль колядок «Віфлеємська зіронька»

У Буштині стартував дитячий фестиваль колядок «Віфлеємська зіронька»

У Буштині стартував дитячий фестиваль колядок «Віфлеємська зіронька»
ВІДЕО ДНЯ

10 січня в актовій залі Буштинської ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов перший тур традиційного районного фестивалю колядок серед дітей «Віфлеємська зіронька». Фестиваль вже восьмий рік проводиться на Тячівщині з ініціативи та підтримки народного депутата України Василя Петьовки.

Організатори кажуть: проведення цього заходу сприяє збереженню народних традицій святкування Різдва Христового, дарує святковий настрій та щирі емоції.  У фестивалі беруть участь дошкільнята та школярі.

Реклама

Найперше, під час відкриття фестивалю, усіх присутніх від імені народного депутата України Василя Петьовки з новорічно-різдвяними святами привітав помічник нардепа Степан Хома, який побажав колядникам гарних виступів, а керівникам та батькам – яскравих вражень та позитиву.

У першому турі фестивалю взяли участь колективи дитсадків селища Буштино («Верховина» і «Ластівка») та колективи Вонігівської ЗОШ І-ІІІ ст., Колодненської ЗОШ І-ІІІ ст. і Буштинської ЗОШ І-ІІІ ст. Також виступив колектив Буштинської недільної школи Святої Єлизавети, який майстерно відтворив угорські народні традиції колядування.

Реклама

Діти колядували, артистично виконували ролі персонажів вертепу. Кожен вихід на сцену був по-своєму цікавим і оригінальним. Довершували дійство вдало підібрані костюми та виготовлені власноруч декорації. Юних колядників активно підтримували батьки та керівники.

За гарні виступи всі колективи навчальних закладів були заохочені подарунками:  іграшками, розвиваючими іграми, спортивним інвентарем, а кожен колядник отримав солодощі до свят.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно