Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відкрили гастрономічно-колядницький фестиваль «Василля»

В Ужгороді відкрили гастрономічно-колядницький фестиваль «Василля»

В Ужгороді відкрили гастрономічно-колядницький фестиваль «Василля»

Сьогодні на площі Театральній в Ужгороді відбулося грандіозне відкриття І Міжнародного гастрономічно-колядницького фестивалю «Василля».

ВІДЕО ДНЯ

З головної сцени міста гостей та учасників свята вітав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. На фестиваль приїхали творчі колективи з усіх куточків Закарпаття. Саме на площі Театральній артисти щодня до 14 січня включно радуватимуть ужгородців та гостей міста своїми виступами, – йдеться у повідомленні Ужгородської міської ради.

"2017-й рік був складним для наших виноробів. Тож вони звернулися до нас із проханням про допомогу. Обласна влада разом із Ужгородською міською радою зробили участь для виробників у винному фестивалі безкоштовною. А ви, дорогі ужгородці і гості міста, маєте чудову можливість продегустувати погар смачного закарпатського вина!", – сказав на відкритті свята Геннадій Москаль.

Реклама

На відкритті фестивалю були також голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, заступники Ужгородського міського голови Ігор Фартушок та Василь Гомонай, секретар Ужгородської міськради Андріана Сушко, керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара, Генконсули Угорщини та Словаччини в Ужгороді Йожеф Бугайла та Мірослав Мойжіта.

Але ж фестиваль – це не лише пісні й танці. Фестиваль на Закарпатті – ароматне, смачне й запашне дійство. Аби це продемонструвати, на набережній Незалежності розгорнули гастрономічно-кулінарне містечко. Тут і десятки виноробів, зокрема і з-за кордону – Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Німеччини та Македонії, і виробники м’ясної та молочної продукції, бджолярі й пасічники… Приїхали зі своїм крамом і виробники з Львівщини, Тернопільщини, Буковини, Прикарпаття, Рівненщини. Найкращі кухарі пропонують відвідувачам страви неповторної колоритної кухні Закарпаття.

Реклама

На згадку про фестиваль можна придбати вироби майстрів прикладного мистецтва, прикраси й елементи декору від закарпатських хендмейдерів. А ще фестиваль – це чудовий привід поповнити альбом фотоспогадів про незабутні ужгородські свята.

Отож, три дні Ужгород співатиме, колядуватиме, віншуватиме добрий і щедрий рік. Завтра, 13 січня, з 10.00 до свята долучаться колядницькі гурти та вертепи з усієї області. Близько 15 вокальних ансамблів, хорів, бетлегемів з усіх районів Закарпаття – учасники фестивалю «Коляди у старому селі», який триватиме цього дня, розпочнуть свято на Театральній площі та видовищною ходою, запальною музикою закликатимуть перехожих долучитися до дійства, що розгорнеться на території Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту. Увечері суботи о 19.00 заслужений академічний Закарпатський народний хор виступить зі сцени на Театральній з великою програмою «На старий Новий рік».

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно