Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Дубовому юні колядники з навколишніх сіл славили народження Ісуса Христа

У Дубовому юні колядники з навколишніх сіл славили народження Ісуса Христа

У Дубовому юні колядники з навколишніх сіл славили народження Ісуса Христа
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 15 січня, у Дубовому, у актовому залі Закарпатського машинобудівного технікуму, пройшов черговий етап фестивалю колядок «Віфлеємська зіронька». Вже восьмий рік поспіль це дійство проводиться на Тячівщині за ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки і має на меті збереження та популяризацію прадавніх закарпатських традицій святкування Різдва. Перед початком виступів колядників, їх наставників та батьків від імені Василя Петьовки зі святами привітав помічник нардепа Степан Хома, який побажав дітворі гарно заколядувати, а глядачам – святкового настрою та насолоди від сценічних виступів.

Відтак, на сцені один за одним виступили колядницькі гурти. У цьому турі взяли участь Калинівські ДНЗ №1 та №2, Ганичівський ДНЗ та Дубівський ДНЗ №2, а також Ганичівська, Калинівська, Дубівська, Усть-Чорнянська та Лопухівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Реклама

Кожен колектив був по-особливому оригінальним і самобутнім. Діти славили народження Ісуса Христа у давніх колядках і сучасних різдвяних піснях, ставили сценки про народження Спасителя та щедрували, вітаючи з Новим роком. А ретельно підібрані традиційні вбрання й різдвяні декорації вдало доповнювали виступи юних артистів. Сценічні дійства не залишили байдужими глядачів, які оплесками дякували дітям за позитивні емоції та створену казкову атмосферу Різдва. 

За участь у фестивалі всі учасники отримали від народного депутата Василя Петьовки солодощі, а кожен колектив – корисні та цінні подарунки для навчальних закладів.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно