Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Солотвині завершився фестиваль колядок «Віфлеємська зіронька 2018»

У Солотвині завершився фестиваль колядок «Віфлеємська зіронька 2018»

У Солотвині завершився фестиваль колядок «Віфлеємська зіронька 2018»
ВІДЕО ДНЯ

16 січня у актовому залі Солотвинської ДШМ пройшов заключний тур фестивалю колядок серед вихованців дитсадків та школярів початкових класів «Віфлеємська зіронька». Тут колядники прославляли народження Христа трьома мовами.

Вже восьмий рік поспіль огляд колядок серед проводиться на Тячівщині та Рахівщині за ініціативи та підтримки народного депутата України Василя Петьовки, з яких останні два роки – у форматі фестивалю.

Реклама

Передусім, з новорічно-різдвяними святами юних учасників свята, їх батьків та керівників від імені народного депутата Василя Петьовки привітав представник нардепа Степан Тулайдан.

Участь у заключному турі взяли колективи Солотвинських ДНЗ №1, №2 та Св.Анни, а також шкіл Солотвина, Нижньої Апші та Топчина. На цей раз фестиваль був багатонаціональним, адже у цих селах компактно мешкають представники румунської та угорської нацменшин. Діти колядували і щедрували як угорською, румунською, так і українською мовами, співали й танцювали, ставили інсценівки на різдвяну тематику.

Реклама

Особливого колориту дійству додало самобутнє традиційне вбрання колективів з румуномовного регіону та героїв біблійних сюжетів. Фестиваль подарував як дітям, так і дорослим багато радісних емоцій та гарний настрій. Після виступів кожен колядник отримав солодощі, а колективам подарували від подарунки для навчальних закладів.

Фестиваль «Віфлеємська зіронька 2018» завершився у Солотвині. Розпочавшись одночасно на Тячівщині та Рахівщині ще 10 січня, ця культурна акція проводиться з метою збереження народних традицій та автентики краю. Цього разу фестиваль пройшов за ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки восьмий рік поспіль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно