Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Адвокати Закарпаття обурені спробами кулуарно реформувати профільний Закон

Адвокати Закарпаття обурені спробами кулуарно реформувати профільний Закон

Інтернет-видання «PMG.ua» вже інформувало про занепокоєнність Ради адвокатів Закарпатської області тією різко критичною ситуацією, що склалася з можливим прийняттям без широкого обговорення з адвокатською спільнотою, зокрема в нашому Закарпатському регіоні, законопроекту про реформування нашого профільного Закону.

ВІДЕО ДНЯ

Нижче публікуємо звернення голови Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша з приводу запланованого засідання Робочої групи з питань реформування адвокатури, прокуратури та системи безоплатної правової допомоги.

 

Реклама

Вих. № 04/18 від 19.01.2018 року

Заступнику Глави

Реклама

Адміністрації Президента України –

координатору Ради з питань судової реформи

Філатову Олексію Валерійовичу

Реклама

вулиця Банкова, 11, місто Київ, 01220

[email protected]

[email protected]

 

Керівнику Головного департаменту

правової політики Адміністрації Президента України,

секретарю Ради з питань судової реформи

Реклама

Красовському Костянтину Юрійовичу

вул. Банкова, 11, м. Київ, 01220

[email protected]

 

Координатору робочої групи з питань реформування адвокатури,

прокуратури та системи безоплатної правової допомоги

Короленку Віктору Вікторовичу

Реклама

вул. Банкова, 11, місто Київ, 01220

[email protected]

 

Копія:

Голові Національної асоціації адвокатів України,

Ради адвокатів України

Ізовітовій Л.П.

Реклама

вул. Борисоглібська, 3, 2 поверх, м. Київ 

Шановні

Олексію Валерійовичу,

Костянтине Юрійовичу,

Вікторе Вікторовичу!

Рада адвокатів Закарпатської області, виражаючи інтереси всієї адвокатської спільноти краю, вимушена звернутися до Вас у зв’язку з тією різко критичною ситуацією, що склалася з можливим прийняттям без широкого обговорення з адвокатською спільнотою, зокрема в нашому Закарпатському регіоні, законопроекту про реформування нашого профільного Закону.

Рада адвокатів Закарпатської області вже неодноразово публічно висловлювала свою позицію, зокрема звертаючись до керівництва держави та парламентарів, про те, що запропоновані зміни до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» ставлять під загрозу існування системи адвокатури на Україні, як незалежної, професійної, самоврядної організації і спрямовані не на посилення системи вітчизняної адвокатури, яка впевнено рухається протягом останніх п’яти років в напрямі європейських правових традицій, розвитку та функціонування правозахисної діяльності, а навпаки, у випадку прийняття цього законопроекту та здійснення такої псевдореформи відбудеться поверненням до «дрімучої совковості» та призведе до, по суті, «феодалізації» адвокатури та розвалу її цілісності.

Реклама

Це все матиме наслідком параліч всієї правової системи нашої держави і унеможливить реформування з позитивним наслідком правової системи нашої держави, її відповідність європейським стандартам правосуддя та правозахисної діяльності.

З повагою ставлячись до Вас, підтримуючи курс керівництва держави, що має впевненість і політичну волю задля позитивних змін в напрямі реформування всієї правової системи нашої держави, і системи адвокатури зокрема, наполегливо просимо запросити на засідання Робочої групи з питань реформування адвокатури, прокуратури та системи безоплатної правової допомоги Голову Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша. Вважаємо, що закарпатська адвокатура, яка є консолідованою, повинна донести свою цілком мотивовану точку зору на мету, спосіб прийняття та базові положення нової редакції Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Одночасно звертаємо увагу, що з нашої точки зору є необхідним на вказане засідання названої Робочої групи запросити всіх регіональних керівників органів адвокатського самоврядування та Національної асоціації адвокатів України, яка виражає, як єдина професійна організація, інтереси адвокатури України.

Сподіваємося, що точка зору адвокатів Закарпаття буде почутою і врахованою, адже завдання у нас одне – побудова на Україні правової держави, як бази для перетворення України на справді демократичну, сильну, незалежну державу, що сповідує європейські демократичні цінності та принципи існування демократичного суспільства.

З повагою,

Голова Ради адвокатів Закарпатської області

Олексій Фазекош

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно