Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Угорщина може відкрити на Закарпатті приватні школи з угорською мовою викладання

Угорщина може відкрити на Закарпатті приватні школи з угорською мовою викладання

Реагуючи на зміни в закон України «Про освіту», угорська держава може відкрити на Закарпатті ряд приватних шкіл з угорською мовою викладання. Про це повідомив в. о. директора Другого європейського департаменту МЗС України Володимир Шкуров.

ВІДЕО ДНЯ

«Відповідна офіційна позиція Угорщини може бути сформульована таким чином: якщо з Україною не буде досягнута домовленість про скасування статті 7 Pакону України «Про освіту», то уряд Угорщини надасть фінансову допомогу, щоб на території Закарпаття було відкрито ряд приватних навчальних закладів з угорською мовою викладання», — прогнозує він.

Володимир Шкуров додав, що угорський уряд і раніше демонстрував намір фінансувати на території України установи освіти, а також фінансувати подібні програми в інших країнах.

Реклама
Читайте також:
Після зустрічі із закарпатським нардепом міністр закордонних справ Угорщини зробив гучну заяву

«Угорщина для Закарпаття у 2017 році виділила 338 тис. доларів США на програму професійно-технічного навчання вищої акредитації (рівень інституту). Угорської програмою «Угорцям на батьківщині» надано фінансову підтримку для 240 тис. угорських школярів на загальну суму 15,4 млн дол. США. У рамках Року угорського професійно-технічного навчання відкрито 110 облаштованих лабораторій професійно-технічного навчання в суміжних країнах на 3,4 млн доларів США. Урядом Угорщини забезпечується безкоштовне харчування всіх угорських учнів в дитячих садах і молодших школах з угорською мовою навчання. Прийнято рішення про збільшення фінансової допомоги вчителям, які викладають в угорських школах за кордоном, а також угорським медіа та установам культури. У 2017 році на ці потреби було виділено 231 тис. доларів США », — підсумував Володимир Шкуров.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно