Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві зріс рівень крадіжок та шахрайства

У Мукачеві зріс рівень крадіжок та шахрайства
З початку року більше півтори тисячі кримінальних правопорушень зареєстровано у м.Мукачеві. Майнові злочини залишаються найпоширенішими серед усіх видів порушень, проте поряд з крадіжками...

З початку року більше півтори тисячі кримінальних правопорушень зареєстровано у м.Мукачеві. Майнові злочини залишаються найпоширенішими серед усіх видів порушень, проте поряд з крадіжками правоохоронці зафіксували збільшення шахрайств.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, коли мобільний зв’язок та інтернет – стали невід’ємною складовою життя кожного, зловмисники все частіше вдаються до використання цих ресурсів для протиправного заволодіння чужим майном. Так, на сьогоднішній час половина шахрайств вчиняється за допомогою мобільних телефонів, електронних рахунків (карток) та інтернет – мережі.

Випадки, коли невідомі телефонують на мобільний телефон і, вигадуючи будь-які історії, просять перерахувати гроші на рахунок – стали вже класичними. Проте, все рівно, довірливі мукачівці страждають від аферистів. Так, більше 10 тисяч гривень, невідомий виманив від жінки під приводом переводу грошей із однією картки на іншу.

Реклама

Ще одне кримінальне провадження, яке розслідується слідчими Мукачівського міськвідділу під процесуальним наглядом прокуратури міста, відкрите за фактом шахрайства щодо мешканця міста, який перерахував 26,500 тисяч гривень як передплату за товар.

Ускладнює, розповідають правоохоронці, розслідування подібних справ той факт, що зловмисник перебуваючи на відстані: в іншому місті, області чи навіть країні, видурює гроші. В останньому випадку, гроші з рахунку були зняті у Дніпропетровській області.

Реклама

Саме тому, при перерахуванні коштів через Інтернет, наданні особистих даних стороннім особам або розголошуванні про виїзд за межі міста та залишенні без нагляду будинків та квартир, потрібно бути особливо обачним. Адже, втративши пильність можна легко постраждати від шахрайських дій зловмисників чи квартирних крадіїв.

Оксана Бринчак, прокурор прокуратури м.Мукачева

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно