Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У сусідній країні влаштували облаву на українців з угорськими паспортами

У сусідній країні влаштували облаву на українців з угорськими паспортами

У сусідній країні влаштували облаву на українців з угорськими паспортами

Нещодавно у прикордонному з Україною угорському селі Хайдудорога місцеві правоохоронці у повній амуніції здійснили облаву як на українців, які тут проживають і незаконно отримали документи, так і на місцевих чиновників, що видавали нашим співвітчизникам угорські паспорти.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє ресурс "Вести" з посиланням на угорські ЗМІ, операцію проводили спецпризначенці з Будапешту. Жителі села Хайдудорога переконують, що українці справді проживають тут, поготів в одному із будинків нібито фіктивно прописано аж чотири десятки людей.

"Останнім часом все більше українців прописують в прикордонних селах, потім вони отримують підроблені паспорти. Коли про це дізналися в Будапешті, вирішили проводити рейди проти ошуканців і угорців, які їм допомагають", – зазначив угорський журналіст Ласло Пінтер.

Реклама

Як пояснюється у матеріалі ресурсу, ті українці, що не мають законних підстав для отримання паспорта європейської країни, вирішують питання через хабарі чиновникам. Крім того, європейські паспорти можна відкрито придбати в інтернеті, щоправда їхня ціна коливається від 5 до 10 тисяч доларів (здебільшого документи пропонують за 7 тисяч доларів) – за цю суму посередники беруться оформити фальшиві довідки та вирішити питання з консульством.

Додамо, що угорський паспорт також можна отримати цілком легально, а займе це не більше двох-трьох місяців.

Реклама

"Одне із найпопулярніших громадянств для українців – угорське. Його роблять далеко не лише закарпатці, яким угорський паспорт можна видавати через їхнє походження, а й українці з інших областей. Паспорт держави-члена Євросоюзу дає можливість вільно їздити в Європу, вчитися, лікуватися там і шукати роботу", – зазначає експерт з міграції Вадим Осадчук.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно