Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Початок лютого на Великоберезнянщині проходив під знаком створення ОТГ

Початок лютого на Великоберезнянщині проходив під знаком створення ОТГ

ВІДЕО ДНЯ

У селищі Великий Березний 9 лютого та у селі Руський Мочар Розтоцько-Пастільської сільради 11 лютого відбулося громадське обговорення проекту рішення Великоберезнянської селищної ради «Про добровільне об’єднання територіальних громад». У селах Бегендецька Пастіль, Розтоцька Пастіль та Костева Пастіль Розтоцько-Пастільської сільської ради такі обговорення відбулися тиждень тому – 4 лютого.

Організатори громадського обговорення запросили на зібрання депутатів місцевих рад, керівників підприємств, організацій, установ, громадських організацій, місцевих жителів. Обидва зібрання одноголосно підтримали ініціативу Великоберезнянського селищного голови Богдана Кирлика про добровільне об’єднання населених пунктів двох рад у Великоберезнянську територіальну об’єднану громаду.

Реклама

Таким чином потенційна Великоберезнянська селищна ОТГ охопить 5 населених пунктів: селище Великий Березний та села Бегендецька Пастіль, Костева Пастіль, Руський Мочар, Розтоцька Пастіль. Загальна площа Великоберезнянської та Розтоцько-Пастільської місцевих рад складає 8,6 тис. га, а населення – 8,3 тис. осіб. У 2017 році до їх бюджетів надійшло близько 6 млн. грн., – повідомляє Закарпатське РВ АМУ.

За оцінками експерта з бюджетних питань Закарпатського РВ АМУ Юлії Траньович у результаті об’єднання потенційний бюджет Великоберезнянської селищної ОТГ складе понад 46 млн. грн. Це означає не тільки зростання бюджету в понад 7 разів, а також і таке ж збільшення повноважень та відповідальності органів місцевої влади. 38% бюджету складають надходження з податку на доходи фізичних осіб – близько 17,5 млн.

Реклама

Важливо зазначити, що додатково з державного бюджету громада гарантовано отримує субвенцію на формування інфраструктури ОТГ, яка в умовах 2017 року склала б 3,9 млн грн. Наступний крок – ухвалення рішень про створення ОТГ на сесіях селищної та сільської рад, які заплановано провести 15 лютого. Тепер рішення про долю майбутньої громади – у руках депутатів Великоберезнянської селищної та Розтоцько-Пастільської сільської рад.

Тож очікуємо на приєднання Великоберезнянської ОТГ в ряди успішних, прогресивних та фінансово благополучних об’єднаних територіальних громад Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно