Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Геннадій Москаль розповів, хто намагався спровокувати конфлікт з угорцями на Закарпатті

Геннадій Москаль розповів, хто намагався спровокувати конфлікт з угорцями на Закарпатті

Правоохоронні органи встановили осіб, котрі в ніч на 4 лютого намагалися підпалити офіс «Товариства угорської культури Закарпаття» (ТУКЗ) поблизу Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Про це заявив Геннадій Москаль у присутності керівництва Генконсульства та ТУКЗ.

ВІДЕО ДНЯ

«Злочинці – іноземці, це двоє молодих хлопців із праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу, – заявляє Геннадій Москаль. – Одразу можу сказати, що це не громадяни Угорщини. Члени цієї організації брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих «лнр» і «днр», вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії, підтримують політику Путіна й тісно контактують із російськими правими Лімонова».

Як запевняє очільник області, працівники Служби безпеки України ідентифікували цих людей через камери відеоспостереження, встановили, з допомогою яких мобільних телефонів вони координували свої дії, в якому хостелі проживали, на якій автозаправочній станції купували пальне для підпалу, коли перетнули кордон з Україною, нам відомі їхні прізвища, адреси і паспортні дані.

Реклама

«Від імені облдержадміністрації висловлюю вдячність співробітникам СБУ за професіоналізм, оперативність і результативність, – зазначив голова Закарпатської ОДА. – Встановлено, що двоє іноземців приїхали на Закарпаття напередодні скоєння злочину через пункт пропуску «Ужгород» на словацько-українському кордоні й поселилися в хостелі на вул. Льва Толстого в Ужгороді».

У ніч на 4 лютого вони здійснили дві спроби підпалу офісу ТУКЗ. Спочатку після 1-ї ночі (при цьому один зі злочинців знімав підпал на смартфон, очевидно, для звіту). Залишившись незадоволеними наслідками, після 4-ї ночі вони зробили ще одну спробу підпалу. А вранці виїхали з України через той же ПП «Ужгород». Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук. Як запевник очільник Закарпаття, принципово, щоб злочинці були притягнуті до відповідальності й засуджені.

Реклама

«Таким чином констатуємо, що розхитати ситуацію на міжетнічному ґрунті на Закарпатті намагалася третя сторона, яка діє явно в інтересах Росії. Відповідально заявляю, що ці спроби жодним чином не вплинуть на дружні взаємини українців та угорців, а також представників інших національностей, що проживають на Закарпатті», – зауважив Геннадій Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно