Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівець впіймав у Латориці піранью (ФОТОФАКТ)

Мукачівець впіймав у Латориці піранью (ФОТОФАКТ)
Минулих вихідних у річці Латориця, між селами Червеньово і Великі Лучки біля мосту мукачівець Юрій Федорчук впіймав піранью. Судячи з усього, йдеться про молоду особину найхижішого і...

Минулих вихідних у річці Латориця, між селами Червеньово і Великі Лучки біля мосту мукачівець Юрій Федорчук впіймав піранью.

ВІДЕО ДНЯ

Судячи з усього, йдеться про молоду особину найхижішого і найпоширенішого виду піраній з ареалу амазонки - піранью Наттерера, або червону піранью.

Цих риб у нас продають в магазинах як акваріумних. При тому, що доросла піранья за раз може легко перекусити палець, вона належить до найлякливіших риб, що їх тримають в акваріумах. Власне, з чиєїсь домашньої скляної "водойми" вона, майже стовідсотково, і потрапила до Латориці.

Реклама

Небезпеки піранья, насправді, в наших умовах не представляє. У природньому середовищі ці хижаки стають справді небезпечними при одночасному збігові трьох обставин: коли їх дуже багато, вони дуже голодні і у воду потрапляє кров жертви. Таке трапляється, коли після закінчення розливу Амазонки великі зграї піраній залишаються у замкнутих водоймах, що залишаються в заглибинах і старих руслах, і вони виїдають там всю рибу, а через водойму перепливає поранена тварина. Тоді зграя з сотень хижаків може за лічені хвилини "обчистити" жертву до скелету.

У наших умовах такої небезпеки немає.

Реклама

Вижити і розплодитися в наших умовах піраньї, які є рибами з теплих тропічних водойм, також не мають жодних шансів - при осінньому похолоданні вони загинуть всі до одної.

Мукачівець впіймав у Латориці піранью (ФОТОФАКТ) – 01
Мукачівець впіймав у Латориці піранью (ФОТОФАКТ) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно