Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мати померлої у автобусі дитини звинувачує у всьому лікарів, а медики впевнені, що винна жінка

Мати померлої у автобусі дитини звинувачує у всьому лікарів, а медики впевнені, що винна жінка

Як уже неодноразово повідомлялось, на Закарпатті у рейсовому автобусі померла півторарічна дитина.

ВІДЕО ДНЯ

Мама везла дівчинку до лікарні, звідки її виписали десять днів тому, попри температуру.

Мама дівчинки каже, що Надя захворіла наприкінці січня: в неї піднялась температура та з’явився кашель. Батьки одразу звернулися до медиків.

Реклама

"Вона мене покликала. Я її спрямувала в лікарню. Двобічний бронхіт я поставила, бо пневмонії не було", – підтверджує сімейна медсестра Галина Кріс.

Цей діагноз у районній лікарні підтвердили і поклали дитину на стаціонар, а через тиждень виписали додому. Лікарі переконують, що здоровою, але мати каже, що після виписки у доньки знову піднялася температура і трималася цілий тиждень. Коли дитині стало геть погано, жінка знову повезла її до лікарні – на рейсовому автобусі.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті поховали 2-річну дитину, яка померла в автобусі

Його водій Юрій згадує, що ґвалт у салоні зчинився, коли вони вже під’їжджали до райцентру. "Звичайно, що кричали – хто б не кричав? Пересадили на машину, на іншу, на швидку", – розповів водій автобуса Юрій Храпінюк. У лікарню дівчинку привезли вже непритомною.

"Я спустилася вниз, бо сказали, що важку дитину везуть, і вже була констатована смерть. З часу виписки зі стаціонару і на момент наступного звернення пройшло 11 днів", – каже завідуюча відділенням Рахівської районної лікарні Наталя Данча.

Реклама

Причиною смерті стала двостороння пневмонія. Лікарі у всьому винуватять матір, котра, на їхню думку, згаяла дорогоцінний час. А жінка впевнена, що винні медики, бо виписали додому хвору дитину.

"Якщо вони бачили, що дитина не повністю здорова, чого вони відпустили мене додому? Це у мене одна-єдина претензія", – каже Ганна Дерецька. І пояснює, що на рейсовому автобусі малу везла через те, що у віддалену гірську місцевість реанімобіль їхав б не менше години, а карета швидкої допомоги, яка є в селі, поламана і грошей на її ремонт немає, що підтвердила і сільський голова Марина Шимот.

За фактом смерті півторарічної дитини поліція відкрила кримінальне провадження.

Тим часом у день похорону Надійки в реанімацію потрапила її найменша 3-місячна сестричка. Піднялася температура і в трьох старших дітей – їх батьки везтимуть до лікарні на тому самому рейсовому автобусі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно