Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві відкрили меморіальну дошку генерал-полковнику Геннадію Воробйову

У Мукачеві відкрили меморіальну дошку генерал-полковнику Геннадію Воробйову

У Мукачеві відкрили меморіальну дошку генерал-полковнику Геннадію Воробйову
ВІДЕО ДНЯ

У Мукачеві відкрили меморіальну дошку генерал-полковнику Геннадію Воробйову. Її відкрили сьогодні на території Мукачівського гарнізону штабу військової частини. Участь в заході взяли представники міської влади, близькі родичі генерал-полковника, його друзі, бойові побратими, святі отці.

Відкрив захід командир військової частини Олег Гончарук. Урочисто відкрили дошку батько генерал-полковника Петро Михайлович.

Реклама

До присутніх звернулися генерал-лейтенант Михайло Куцин та інші військові побратими Геннадія Воробйова, – зазначили у Мукачівській міськраді.

Цьогоріч в Мукачеві, одну з вулиць перейменована на честь генерал-полковника Воробйова Геннадія Петровича. Життя генерал-полковника Геннадія Воробйова тісно пов`язане з Мукачевом.

Реклама

Протягом чотирьох років, з 1998 по 2002 рік, він командував дивізією, військові частини якої дислокувалися, у тому числі, в місті над Латорицею. Він особисто та його підлеглі надали велику допомогу мукачівцям під час трагічного паводку 1998 року.

Читайте також: У Мукачеві молитимуться за здоров’я військовослужбовців, що вийшли з «Дебальцевського плацдарму»

Генерал Геннадій Воробйов брав участь у розробці багатьох військових операцій під час неоголошеної війни із Росією на Донбасі. Будучи першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил, понад два роки прослужив безпосередньо на передовій. Був нагороджений орденами Богдана Хмельницького всіх ступенів, орденом “За мужність”, багатьма медалями та відзнаками Міністерства оборони України та інших силових структур.

Реклама

У лютому 2017 року життя начальника Національного університету оборони України ім.Івана Черняховського, генерал-полковника обірвалося.

Військовослужбовці зазначають, що він завжди займав активну громадянську позицію, докладав великих зусиль для розвитку Збройних Сил України та підготовки висококваліфікованих офіцерських кадрів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно