Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Військовий ліцей-інтернат у Мукачеві отримає ім’я Героїв Красного Поля

Військовий ліцей-інтернат у Мукачеві отримає ім’я Героїв Красного Поля

Військовий ліцей-інтернат у Мукачеві отримає ім’я Героїв Красного Поля

13 лютого 2018 року в Мукачеві, у Закарпатському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою відбулися загальні збори трудового колективу за участі представників громадських організацій області щодо присвоєння навчальному закладу імені борців за незалежність України у ХХ столітті.

ВІДЕО ДНЯ

На зборах виступили представники громадськості, які підтримали ініціативу Закарпатського обласного товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка присвоїти ліцею ім’я полковника Михайла Колодзінського, начальника Генерального штабу "Карпатської Січі" 1939 р. – голова Мукачівської МО ВТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка Василь Софілканич, голова Історичного клубу «Чин Карпатської України» Іван Ребрик, голова Закарпатської обласної філії ВО «Рух захисту української мови» Ірина Гармасій, а також представник громадської організації «Клуб 128-ї дивізії» Володимир Гоменюк, Роман Колодій, голова Мукачівської МО ветеранів афганської війни Віталій Семенчук, начальник ліцею-інтернату полковник Юрій Захаров від імені низки громадських організацій, члени трудового колективу – вчитель історії та правознавства Тетяна Вдовиченко, вчитель української мови та літератури Світлана Скиба, які запропонували іншу альтернативу – імені Героїв Красного Поля. 

Відкриті до громадськості збори продемонстрували громадянський діалог різних поколінь і думок. Серед інших пропозицій, які пропонувалися у виступах – імені Карпатської України, "Карпатської Січі". Як підсумок, трудовий колектив проголосував за те, щоб ліцей носив ім’я Героїв Красного Поля, як вони визначилися. Учасники відповіли оплесками.

Реклама

Своє рішення педагоги пояснили увіковічненням подвигу представників молодого покоління, які захищали рідний край в нерівній боротьбі з угорськими окупантами у березні 1939 року. Також тим, щоб не образити інших. 

Після зборів полковник Юрій Захаров ознайомив громадський актив з навчальною базою ліцею, його наочним оформленням, що має високий рівень в прищепленні учнівській молоді патріотичного духу.

Реклама

"Ми з повагою ставимося до рішення трудового колективу присвоїти Закарпатському обласному ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Закарпатської обласної ради імені Героїв Красного Поля, уособлюючи в їх подвигу силу духу молоді у боротьбі за незалежність Карпатської України", - повідомила голова Закарпатської обласної філії ВО «Рух захисту української мови» Ірина Гармасій.

Закарпатська філія ВО «Рух захисту української мови» надіслала відповідного листа про підтримку до обласної ради, яка має затвердити це рішення трудового колективу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно