Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Москаль розповів, чи закриватимуть навчальні заклади області через нестачу газу

Москаль розповів, чи закриватимуть навчальні заклади області через нестачу газу

Як раніше писало інтернет-видання "PMG.ua", дитячим садкам, школам і вищим навчальним закладам України рекомендовано призупинити роботу до 6 березня включно з метою економії споживання газу.

ВІДЕО ДНЯ

Ця новина сколихнула й Закарпаття. Але, як повідомив очільник краю, область має мінімальну залежність від газу, тому припиняти роботу об’єктів освіти немає жодної необхідності.

"Закарпатська область не зупинятиме роботу освітніх закладів через нестачу газу в зв’язку з невиконанням "Газпромом" своїх зобов’язань, – заявив Геннадій Москаль. – По-перше, наша область споживає найменше газу в Україні, а частина Закарпаття взагалі негазифікована. По-друге, споживачами майже 85 відсотків газу, що використовується в області, є населення. Бюджетні установи та організації (у тому числі освітні об’єкти) споживають усього-на-всього 5,3 відсотків газу".

Реклама

По-третє, як зазначив очільник області, централізованого теплопостачання (типу теплокомуненерго) на Закарпатті немає давним давно, і в цьому область є прикладом для всієї України. "По-четверте, за останні роки, виконуючи доручення уряду, ми перевили купу соціальних об’єктів на альтернативні види опалення (насамперед дрова), оскільки знали, що Росія в будь-який момент може прикрутити газовий вентиль, як робила це вже неодноразово", – розповів Геннадій Москаль.

А тому на Закарпатті ніякого припинення роботи освітніх закладів у зв’язку з нестачею газу не буде за винятком тих районів, де рішенням комісій введено карантин через гострі респіраторної вірусні інфекції. На сьогодні карантин введено в Ужгороді та Ужгородському районі, в Берегові та Берегівському районі, а також у Свалявському районі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно