Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівській РДА обговорили питання профілактики злочинності серед дітей

У Мукачівській РДА обговорили питання профілактики злочинності серед дітей

У Мукачівській РДА обговорили питання профілактики злочинності серед дітей

Сьогодні, 7 березня, заступник голови Мукачівської РДА Олександр Богів провів нараду з питань профілактики злочинності серед дітей. Нарада відбулася за участі начальника Служби у справах дітей Наталії Булеци та інспектора ювенальної превенції сектору превенції Мукачівського районного відділення поліції Мукачівського ВП ГУНП в Закарпатській області капітана поліції Анатолія Поповича.

ВІДЕО ДНЯ

Обговорення питання розпочали з підведення підсумків за 2017 рік. Інспектор ювенальної Анатолій Попович інформував про заходи з протидії дитячої злочинності та навів статистичні дані за 2017 рік, – йдеться у повідомленні прес-служби Мукачівської РДА.

Відтак, протягом 2017 року неповнолітніми та за їх участі на території Мукачівського району скоєно 27 кримінальних правопорушень, серед яких переважає крадіжка. Разом з тим, не зафіксовано жодного факту втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність чи жебрацтво.

Реклама

При цьому встановлено, що протягом 2017 року скоєно 9 злочинів відносно неповнолітніх.

«На даний час на особливому обліку ювенальної превенції сектору превенції Мукачівського районного відділення поліції перебуває 18 неповнолітніх, – зазначив Анатолій Попович».

Реклама

Також за 12 місяців 2017 року на території Мукачівського району зареєстровано 18 фактів безвісті відсутніх дітей. Проведеними оперативно-розшуковими заходами всіх неповнолітніх було розшукано та повернуто батькам живими й здоровими.

Наталія Булеца зазначила, що Службою у справах дітей здійснюється моніторинг за родинами, що перебувають на обліку та потребують супроводу, особлива увага звертається на виховання дітей, їхнє навчання, відвідування освітніх закладів. Якщо є факт притягнення неповнолітніх до відповідальності за вчинене правопорушення, служба у справах дітей захищає права цієї дитини та передає підлітка на облік та контроль до Мукачівського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, керівник Інна Туряниця.

«Важливо проводити превентивні заходи щодо дитячої злочинності, – зазначає Олександр Богів, – спільно з ювенальною поліцією потрібно допомагати дітям йти правильним життєвим шляхом, адже помилитися може кожен, а виправити помилку та не допустити її повторення – справа не з легких».

Реклама

По підсумках наради з метою недопущення випадків дитячої злочинності й правопорушень, вчинених проти дітей, узгодили план щодо подальшої співпраці з ювенальним сектором районної поліції, напрацювавши певний алгоритм дій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно