Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Лісівники врятували оленя, матір якого загризли вовки

Лісівники врятували оленя, матір якого загризли вовки
ВІДЕО ДНЯ

Співробітники Турбатського лісництва ДП «Брустурянське ЛМГ» прихистили благородного оленя. Кличку йому дали Макс. Коли олень був маленький, його знайшли в лісі, його маму загризли вовки. Виходжувати і годувати взявся лісничий Турбатського лісництва Дмитро Чуса, у якого вже досвід із порятунку маленьких диких тварин.

«Оленятка знайшли в лісі, привезли його на лісництво, годували молоком, потім зробили йому вольєр та створили комфортні умови, щоб він почував себе вільно, як у лісі. Він підріс і ми створили для нього відповідні умови: велика території, шикарний вольєр, та й харчуванням проблем не має. Зараз Макс відчуває себе добре, серед людей і домашньої живності він освоївся. Поряд з ним живуть коні, які використовуються під час трелювання деревини», – зазначив Дмитро Чуса.

Реклама
Читайте також:
М’ясо оленя та косулі: поліцейські розслідують факт браконьєрства

На прикладі цієї крихітки фахівці з лісового господарства в черговий раз просять людей не забирати з лісу тварин і птахів, особливо маленьких, якщо ті не поранені, або якщо точних відомостей про загибель батьків немає. Краще їх тоді віддати працівникам державної лісової охорони, адже, до прикладу, ті ж олені спеціально залишають дитинчат у кущах, а самі відходять для видобутку їжі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно