Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Адвокати, що захищають пограбованих у Мукачеві клієнтів «VS Банку», налаштовані рішуче

Адвокати, що захищають пограбованих у Мукачеві клієнтів «VS Банку», налаштовані рішуче

Адвокати, що захищають пограбованих у Мукачеві клієнтів «VS Банку», налаштовані рішуче
ВІДЕО ДНЯ

У четвер, 15 березня, в конференц-залі велнес-готелю «Унгварьський» адвокати поспілкувалися із пограбованими в Мукачеві клієнтами «VS Банку».

З журналістами та потерпілими у цій резонансній справі зустрілися:

Реклама

– голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош;

– президент Спілки адвокатів України, голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України, член Науково-консультативної ради при Національній асоціації адвокатів України, голова об’єднання «Колегія адвокатів України», генеральний директор корпорації «Юристи України», доцент кафедри кримінального процесу Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, кандидат юридичних наук Олександр Дроздов;

Реклама

– голова адвокатського об’єднання «Gold Lex» Тарас Герелюк.

Практично немає такої людини, яка б не користувалася послугами банку. Того чи іншого. І практично немає такої людини, яка була б задоволена одержуваними банківськими послугами. Тими чи іншими.

А випадок з Мукачівським відділенням «VS Банку» – взагалі безпрецедентний. Тут невідомі проломили стелю сховища і зламали банківські скриньки, в яких клієнти зберігали свої гроші і цінності. Награбоване (а рахунок йде на мільйони), зрозуміло, потягли з собою. Причому охорона банку нічого не чула і не бачила. Незважаючи на встановлене в сховищі відеоспостереження.

Реклама

На перший погляд, справа суто поліцейська і суддівська. Завдання перших – розшукати грабіжників, завдання других – покарати за законом. Але є й інший аспект…

Кожен з клієнтів підписує з банком договір. Головний обов’язок клієнта – платити за зберігання своїх грошей і цінностей. А банк за це ГАРАНТУЄ, що ніхто третій до цих грошей і цінностей доступу мати не буде. До слова, того ж вимагає від банків і НБУ, який видає їм ліцензії.

А тут…

Тим часом, вислизати від відповідальності банки вміють – юристів вони наймають висококласних. Але пора б їх і почати карати. Хоч один – для науки іншим і заради створення прецеденту. Тому до справи про пограбування клієнтів Мукачівського відділення «VS Банку» підключилися і висококласні адвокати. Трьох із них ми назвали вище.

Читайте також:
Адвокати переконані, що їм вдасться захистити пограбованих у Мукачеві клієнтів "VS банку"

Але щоб банк відшкодував клієнтам матеріальний і моральний збиток, їм варто відстоювати свої інтереси спільно. Поодинці – можуть «обдурити». У крайньому разі, таке вже бувало. Це – головна порада адвокатів потерпілим. Саме порада – на даному етапі названі правозахисники захищають інтереси пограбованих безкорисливо, не заради грошей, а заради права і правди.

До слова, багато питань у адвокатів і до слідства: є у них глибокі сумніви, що воно ведеться не зовсім належним чином. Тобто, щось робиться, але багато чого і не робиться. У крайньому, на їх адвокатську думку.

Реклама

На згаданій прес-конференції Олексій Фазекош, Олександр Дроздов і Тарас Герелюк тільки озвучили своє бачення справи та окреслили свої найближчі наміри. Як вони їх реалізовуватимуть – ми обов’язково розповімо в наступних матеріалах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно