Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На заводі «Єврокар» запустили виробництво нової моделі автомобілів

На заводі «Єврокар» запустили виробництво нової моделі автомобілів

На заводі «Єврокар», який спеціалізуєтся на виробництві автомобілів марки «Skoda» відбулась важлива подія – запуск виробництва нової моделі легковиків «Skoda Karoq». Український завод став третім у світі і першим серед закордонних заводів. Адже до цього цю марку автомобілів виробляли лише на двох заводах Skoda у чеських містах Млада Болеслав та Квасіни.

ВІДЕО ДНЯ

Експерт закордонних проектів групи «Skoda» Томаш Видра зазначив, що недарма саме завод в Україні був обраний першим серед закордонних виробничих потужностей. Адже уся продукція «Єврокару» відповідає європейським стандартам. “Тут усі процеси виробництва відбуваються так само, як і на двох наших заводах у Чехії. Це означає, що усі ці машини, які ми тут виробляємо, вже двічі пройшли контроль на відповідність вимогам і нормам країн ЄС. Та й загалом «Єврокар» посідає вагоме місце серед виробників автомобілів марки «Skoda» у світі”, - зазначив представник чеського бренду «Skoda».

На заводі «Єврокар» запустили виробництво нової моделі автомобілів – 01
Реклама

За словами Томаша Видри, працівники групи «Skoda» з Чехії щомісяця проводять аудит на «Єврокарі». Як наслідок, процес виробництва автомобілів згідно європейських стандартів контролюється.

У свою чергу член наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Володимир Панов розповів, що запуску нової моделі передувала поїздка працівників підприємства до Чехії, де вони протягом тижня ознайомлювались з особливостями виробництва цих кросоверів. А при появі нових деталей до існуючих марок працівники заводу так само проходитимуть курси у Чехії. Щоб уся продукція «Єврокару» відповідала європейським стандартам.

Реклама
На заводі «Єврокар» запустили виробництво нової моделі автомобілів – 02

Генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Ігор Царенко зазначив, що поява моделі допоможе заводу збільшити кількість вироблених автомобілів та в дечому пришвидшити ріст продажів нових автомобілів в Україні. “Наразі ми плануємо виготовити 902 автомобілі «Skoda Kodiaq» та 628 легковиків «Skoda Karoq». Вважаю, що ця модель пожвавить інтерес споживачів до нашої продукції, адже нарешті автолюбителі дочекались того, що в Україні з’явиться такий автомобіль європейського рівня у сегменті середнього класу SUV. Загалом, ми плануємо за 2018 рік виробити близько 7500 автомобілів. Це хороша цифра у порівнянні з 2014 роком, коли ми виготовляли лише 4000 автомобілів. І ми віримо, що в Україні буде спостерігатись ріст виробництва автомобілів. Адже у споживачів є попит на нові автомобілі. Наші чеські партнери оцінюють, що цього року в Україні буде вироблено 110 тисяч автомобілів. А у 2020 році прогнозується цифра у 170 тисяч автомобілів А через десятиліття ми зможемо досягнути показників 2008 року, коли було вироблено близько 625 тисяч автівок. І хотілось би, аби «Єврокар» використовував усі потужності і виробляв би 50 тисяч авто у рік. А можливо, й більше, зважаючи на наші плани збудувати індустріальний парк у Соломонові”, - сказав очільник підприємства.

На заводі «Єврокар» запустили виробництво нової моделі автомобілів – 03
Реклама

Автомобільний експерт Олег Полажинець у коментарі інтернет-виданню “PMG.ua” зазначив, що з вироблених за перші два місяці 1291 автомобілів, серед яких легковики – 1085 одиниць, що на 94,1% більше, ніж рік тому. І в лідерах тут ПрАТ «Єврокар». “Якщо брати щомісячні показники, то в нинішньому лютому українські автозаводи виготовили 721 машину, що на вдвічі більше, ніж рік тому. З них 606 легкових, випущені на ПрАТ «Єврокар». Зростання склало 134% до лютого 2017 року і 26,5% до січня 2018 року.”

Також фахівець прокоментував і тенденцію росту автомобільного ринку України: «У порівнянні з попереднім періодом є невеликий ріст. Адже протягом минулого року українці купили близько 80 тисяч нових авто. Але особливих приводів для оптимізму не спостерігається. Девальвація гривні, так звані «євробляхи» (понад 400 тисяч авто на іноземній реєстрації в Україні), пільгове розмитнення ненових авто завдяки законопроекту №3251 – усе це не дуже сприяє первинному авторинку. На жаль, крім Єврокару, автомобільне виробництво в Україні (легковиків) практично припинилось. Стоять «Богдан» та «ЛуАЗ», «АвтоЗАЗ» перестав випускати авто. Тобто із 1000 легковиків за 2 місяці майже все – машини «Єврокару». Але на фоні попередніх років, коли один тільки ЗАЗ виробляв 200 000 авто на рік, а Україна експортувала в районі 70 000 щороку – ці дані є плачевними”.

На заводі «Єврокар» запустили виробництво нової моделі автомобілів – 04

Та все ж, у «Єврокарі» вірять, що у авторинку України хороше і велике майбутнє. А підприємство зробить усе можливе, щоб українці їздили на якісному європейському транспорті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно