Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Будівництво найбільшого в Україні курортного комплексу "Свидовець": чи з’явиться він на Закарпатті?

Будівництво найбільшого в Україні курортного комплексу "Свидовець": чи з’явиться він на Закарпатті?

Засідання круглого столу на тему: "Реалізація інвестиційного туристично-рекреаційного комплексу "Свидовець" в умовах сталого розвитку сільських територій регіону", відбулося у місті Ужгород, 20 березня.

ВІДЕО ДНЯ

Участь у засіданні взяли члени громадської ради при Закарпатській ОДА, представники лісової сфери, теристично-рекреаційного комплексу, аграрного комплексу, підприємництва, басейнового управління водних ресурсів, транспорту і фінансів, науковці сфери геології, раціонального природокористування і екології, представники громад Рахівщини – депутати Рахівської районної ради, сільські голови, громадські активісти.

Учасники круглого столу обговорили необхідність будівництва туристично-рекреаційного комплексу "Свидовець", оскільки суперечки про доцільність реалізації цього проекту не вщухають. Дехто підтримує потенційний розвиток туризму в краї, а хтось виступає за збереження автентичної природи та її цілісності.

Реклама

Згідно з проектною документацією курортний комплекс "Свидовець" має стати найбільшим в Україні. Першим про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль після робочого візиту до курорту "Буковель".

Згідно з домовленостями, буде побудовано близько 60 готельних споруд різного типу, 33 підвісні канатні дороги, облаштовано 230 кілометрів лижних трас. Крім того, на курорті відкриють близько 120 закладів харчування, а також магазини, фітнес-центри та медичні установи, банківські відділення, багаторівневі парковки для автомобілів.

Реклама

Заплановано навіть будівництво приватного аеродрому з довжиною злітної смуги 1000 метрів для посадки невеликих літаків.

Побудують і всю необхідну технічну мережу для екологічності функціонування курорту. Мова йде про очисні споруди, які наразі функціонують тільки у районному центрі.

Також анонсують велику кількість робочих місць для місцевого населення та високу заробітну плату.

Реклама

– Багато родин на Рахівщині розділені тисячами кілометрів, а діти – залишаються сиротами при живих батьках, які змушені виїздити за кордон для пошуку роботи, аби забезпечити достойне життя своєму потомству. І це проблема, не тільки нашого району, але й напевно всієї України. Будівництво курорту дасть можливість місцевим мешканцям заробляти гроші, не виїжджаючи нікуди, не залишаючи своїх дітей, – зазначив голова РДА Павло Басараба.

Присутні на засіданні вирішили, що такий курорт необхідний області. Чи буде на Закарпатті другий "Буковель" – покаже час, але вирішувати це мають мешканці Рахівщини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно