Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На роботу за кордон: на які роботи і зарплати їдуть українці

Десятки пасажирських автобусів щодня вирушають з вокзалів різних міт України до Польщі, Чехії, Словаччини та іних країн Європи. А бусів, які збирають заробітчан із сіл, селищ і містечок – не перерахувати. Люди штурмують Європу.

ВІДЕО ДНЯ

– В Польщі можна заробити тисячу доларів і більше, в місяць. Це виходить 30 тис. гривень. Вдома маєш 2 дипломи і ти не заробиш нічого, бо просто ти не потрібний, – каже житель Калуша Володимир.

Виконують українці різну роботу, але здебільшого  важку. Зате отримують  у рази більше. Найпоширеніші професії – будівельники, різноробочі на промисловому виробництві та водії.

Реклама

Дійшло до того, що з великих компаній звільняються десятками, а то й сотнями. Керівники бідкаються – втрачають кваліфікованих фахівці і замінити їх ніким. Але визнають, зарплатою в 5 тис. гривень людей не втримати.

За різним даними, за кордоном заробляють на життя від 6 до 8 млн українців. Заради гідної зарплати рідну країну готові залишити майже половина населення, переважно молодь із маленьких містечок. Тож якщо Україна не дасть людям гідного рівня життя та заробітку, ризикує втратити і освічених інженерів, лікарів та педагогів, і працівників робітничих професій.

Реклама
На роботу за кордон: на які роботи і зарплати їдуть українці – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно