Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні офіційно закінчили АТО

Президент України Петро Порошенко офіційно оголосив про закінчення Антитерористичної операції на Донбасі, яка тривала чотири роки. На заміну їй прийшла Операція Об’єднаних сил.

ВІДЕО ДНЯ

Про це очільник держави оголосив на засіданні військового керівництва держави.

"Згідно Наказу з 14.00 30 квітня 2018 року розпочати операцію Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської федерації у Донецькій і Луганській областях, відповідно до плану операції Об’єднаних сил", – заявив Порошенко.

Реклама

Крім того, він підписав Наказ Верховного Головнокомандувача "Про затвердження положення про об’єднаний оперативний штаб ЗСУ".

Читайте також:
У зоні АТО загинув молодий хлопець із Мукачівщини
Реклама

"Впевнений в тому, що це не просто зміна формату. Це нові можливості захисту української території, українських громадян. Ми зробимо все можливе, щоб якнайшвидше земля окупованого Донбасу повернулася під суверенітет України, а для сотень тисяч, мільйонів тимчасово переміщених осіб, які змушені були покинути донецьку та луганську землі, ми створимо умови для того, щоб вони якнайшвидше повернулися і відновили нормальне життя на Донбасі", – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави подякував Командувачу АТО Михайлу Забродському "за блискуче виконання завдань" і передав управління Командувачу Об’єднаних сил, генералу Сергію Наєву. "АТО закінчено", – підкреслив Верховний Головнокомандувач.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно