Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Освячено відновлений після акту вандалізму 8-метровий хрест

Освячено відновлений після акту вандалізму 8-метровий хрест
ВІДЕО ДНЯ

У четвер, 3-го травня, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив освячення відновленого Поклонного Хреста, що зазнав вандалізму в серпні 2017 року, на найвищій точці Перечинського району – Полонині Руні.

Восьмиметровий Хрест зроблений із заліза та встановлений на висоті 1486 метрів.

Реклама

Владика Феодор висловив вдячність небуйдужим вірянам та жителям Перечинщини за старання у відновленні Знамення Перемоги – Хреста Господнього.

Нагадаємо, 17 серпня 2017 року було вчинено жорстокий акт вандалізму та святотатства над християнською святинею – Поклонним хрестом, який знаходився на Полонині Руна, що на Перечинщині. Невідомі особи жорстоко зрубали святиню, порубавши її на шматки та піддавши спаленню. Згодом, на початку вересня, як повідомляли у відділі комунікації поліції Закарпатської області, поліцією було встановлено осіб ймовірних вандалів, які зрубали та спалили Хрест. 

Реклама
Читайте також:
Перечинські правоохоронці розшукали осіб, котрі пошкодили хрест на Полонині Руна

Мукачівська православна єпархія висловила обурення даним фактом акту вандалізму та засудила дії наруги над загальнохристиянською святинею, оскільки доступ до молитовного вшанування Хреста був відкритий для всіх.

Щороку, напередодні загальнодержавного свята Дня Незалежності України, біля вказаного Поклонного хреста звершувався святковий молебень за мир в Українській державі.

Реклама

Учасниками моління були сотні осіб, серед яких і люди з обмеженими можливостями, молодь, вірники й духовенство.

З історії встановлення: 8-метровий поклонний Хрест на Полонині Руна був встановлений 4 роки тому, 15 серпня 2013 року, на висоті 1486 метрів, в рамках святкування 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі.

21 серпня того ж року, Хрест був освячений керуючим Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішим Феодором, архієпископом Мукачівським і Ужгородським – під час сходження учасників Міжнародного інтегрованого фізкультурно-мистецького фестивалю «Зірки досяжні» на гору полонину Руна.

Фото: Іван Феннич

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно