Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві вимагають переглянути тарифи на воду та модернізувати систему водопостачання

У Мукачеві вимагають переглянути тарифи на воду та модернізувати систему водопостачання

У Мукачеві вимагають переглянути тарифи на воду та модернізувати систему водопостачання

До редакції інтернет-видання «PMG.ua» надійшло звернення першого заступника голови Закарпатської обласної організації політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» Володимира Шубця. Далі подаємо текст звернення.

ВІДЕО ДНЯ

«Мукачево – місто №1. Принаймні, цим хвалиться його влада. З 1 травня Мукачево може похвалитися одним із найвищих тарифів на водопостачання та водовідведення не тільки на Закарпатті, а і в Україні. Вартість одного кубометру виросла у два рази: відтепер за послуги водопостачання та водовідведення доводиться платити 18 грн. 75 коп., а з використанням внутрішньобудинкових систем – 19 гривень 66 копійок.

Тим часом ММКП «Мукачівводоканал» пожирає десятки мільйонів гривень щороку, а результати цих вливань не помітні. Більше того, жителі міста за воду відтепер будуть сплачувати у два рази більше. Підприємство збиткове та постійно дотується з міського бюджету.  У 2016 році сума склала більше 23 млн. грн.,  у 2017 році – 50 млн. 306 тисяч гривень, на 2018 р. –  71 млн. З міського бюджету, тобто коштів платників податків Мукачева, на програму фінансування ММКП «Мукачівський водоканал» до 2020 р. заплановано виділити 200  млн. А тим часом втрати води водоканалу, як у дірявому відрі – складають понад 70 %.

Реклама

Очевидно, команда міського  голови (сім’я якого при владі перебуває вже 15 років), компенсувати витрати на водоканал планує коштом мукачівців. І ці гроші з кишень жителів міста хочуть витягти два рази: перший раз, коли з бюджету витрачають сотні мільйонів на дотації, які зникають у боргах  підприємства, як вода зі старих іржавих труб водоканалу у суху землю, а другий раз – коли мукачівців змушують платити за воду у два рази більше, за найвищими в країні тарифами.

Кожен нормальний господар у своєму обійсті насамперед намагається навести порядок там, де є найбільші проблеми. А «молода команда» бізнесменів від влади не розуміє, що створюючи завідомо збиткові комунальні підприємства, тільки шкодить громаді. Втім, кого цікавлять інтереси загальні, коли свої, очевидно, вищі?  

Реклама

У господарстві нашого міста реалізовують гігантські проекти, на які витрачають, без перебільшення, десятки мільйонів, але чомусь забувають, що працювати потрібно над більш приземленими речами, як от модернізація та заміна мереж водогону. Так, цього не буде видно, туристам це не покажеш, але перевагами грамотного господарювання повинні користуватися, насамперед, жителі міста, які і довірили владу чиновникам. Але чи потрібно  ці потреби вирішувати за рахунок мукачівців, у час, коли коштів у міському бюджеті, в тому числі і завдяки фінансовій децентралізації достатньо (стільки їх не було за всі роки незалежності)?

Тому вимагаю від міського голови та його команди: скасувати тарифи, непосильні для мукачівців, негайно здійснити реконструкцію мереж водопостачання та водовідведення та здійснити модернізацію підприємств, які відповідають за водопостачання та водовідведення і місті №1

Ну а поки «молода команда» хвалиться примарними успіхами, забирає і виливає мільйони коштів платників податків на власний розсуд, мукачівцям, які хочуть пити чисту воду, доводиться їздити за місто і шукати чисті криниці».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно