Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В одному з районів Закарпаття назріває серйозний конфлікт

Цієї весни спостерігається активність любителів джипінгу. На джипах, квадрациклах, мотоциклах вони нерідко з’їжджають з доріг загального користування, прямуючи у ліс, на полонини чи інші ділянки в пошуки екстриму.

ВІДЕО ДНЯ

Прикро, що це явище набуває поширення навіть у межах природно-заповідного фонду. Такими діями екстримали завдають шкоди довкіллю і приватним ділянкам. Місцеві жителі звертаються до НПП «Синевир» із проханням заборонити їзду джипів, квадрациклів та іншої техніки поза дорогами загального користування. Серед селян назріває бунт проти екстрималів. Горяни у розпачі і гніві.

Читайте також:
Конфлікт у Мукачеві: муніципали проти підприємців
Реклама

«Власне, ніхто й не дозволяв джиперам їздити скрізь, куди їм заманеться. У цьому питанні служба державної охорони ПЗФ принципова і чітко контролює ситуацію, стає не перешкоді безчинству. Водночас працівники парку стикнулися з погрозами з боку екстрималів, які прикриваються посвідченнями різних органів, мовляв це їм дозволяє їздити скрізь. Користуючись службовими посвідченнями депутатів і правоохоронних органів, джипери дозволяють собі не лише погрожувати, зверхньо і некоректно поводитися з працівниками служби державної охорони ПЗФ, але й вдаються до фізичних дій супроти відповідальних працівників, – повідомляють у нацпарку парк «Синевир». – Це неприпустимо. Національний природний парк «Синевир» стурбований такою ситуацією, яка є кричущим порушенням Закону України з боку представників від владних органів України. Водночас, ситуація, що складається, може викликати гнів місцевих жителів супроти порушників закону, які на джипах шкодять поля селян, де вони важко трудяться у гірських умовах. Такий гнів може мати свої негативні наслідки».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно